Lifestyle

Olyan gazdag ez az általános iskolás kislány, hogy akár 15 évesen nyugdíjba vonulhat majd

Még csak 10 éves, de már két igencsak jövedelmező cége van az ausztrál Pixie Curtisnek. Ha így folytatja, öt éven belül vissza is vonulhat multimilliomosként.

Ő lehet a legfiatalabb nyugdíjas

Pixie Curtis egy általános iskolás ausztrál kislány, akinek 10 évesen két cége van, amik olyan jól profitálnak, hogy öt év múlva akár nyugdíjba is vonulhat az ifjú tulajdonos, hiszen addigra multimilliomos lesz. A még csak kamaszkorba sem lépő üzletember történetéről a 24.hu számolt be azután, hogy a Business Insideren cikk jelent meg róla.

Pixie-nek abból sikerült felhalmoznia már most is mesésnek számító vagyonát, hogy masnikat és játékokat árul az interneten. A kislány szemtelenül fiatalon, babaként cégtulajdonos lett, amikor a PR-szakértőként tevékenykedő édesanyja, Roxy Jacenko megalapította a hajba helyezhető masnikat árusító Pixie’s Bows nevű vállalkozást.

Második cége, a játékokkal kereskedő Pixie’s Fidgets tavaly jött létre, és akkora érdeklődés övezte, hogy a webshop elindítása utáni két napban teljesen ki is fosztották a fiatal vállalkozó játékraktárát. Persze hamar feltöltötték a készleteket, és az új cég első havi bevétele végül 200 ezer ausztrál dollár lett, ami mai árfolyamon 45 millió forintnak felel meg. Most már mindkét vállalkozás a Pixie’s Pix részét képezik, amely egyéb gyermekjátékokat és kiegészítőket is forgalmaz.

Ha akar, 15 évesen akár vissza is vonulhat” – mondta el az édesanyja. „A családi viccünk az, hogy én 100 éves koromig dolgozom, Pixie pedig 15 évesen nyugdíjba megy – biztosan tudom, ki az okosabb” – poénkodott Jacenko. Sikerei ellenére édesanyja nem szeretné, ha Pixie úgy érezné, hogy a cégnek kell dolgoznia. „Az első naptól kezdve mondtam, hogy abban a pillanatban, amikor Pixie nem akar frontember lenni, vagy nem akar részt venni a Pixie’s Pix és a Pixie’s Bows cégben, akkor újra fogjuk értékelni a dolgot. De egyelőre boldog, nagyon sokat tanul” – fogalmazott.

Az ellátási láncok akadozása, illetve az általános infláció miatt áremelés jön a hazai Ikea áruházakban is. Ekkora mértékű drágulásra számíthatunk.

Leadfotó: Don Arnold/WireImage

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Lifestyle
Sztárok
Ördög Nóra és férje, Nánási Pál Olaszországban romantikáztak. A gyönyörű és sikeres műsorvezető nemrég tért haza a külföldi nyaralásról, de máris munkába állt, és az Audi büszke nagyköveteként...
Sztárok
Meghan Markle állítólag olyan lekezelően bánt egyik alkalmazottjával, hogy az illető nem bírta tartani magát és zokogni kezdett a hercegné feléje áradó haragja miatt.