Lifestyle

Ezek a legfontosabb szabályok, ha otthonról dolgozol

Az otthoni munka áldás, de ugyanúgy átok is lehet; attól függ, hogyan használjuk ki az előnyeit, és hogyan kerüljük el a hátrányait. Szakértőnk, Őri Júlia cikkét olvashatjátok.

A szakmai életem egy időszaka volt

Szeretném jelezni, ez az írás a saját személyes tapasztalatomon alapul. A 2000-es évek elején egy nagy, nemzetközi multinacionális vállalatnál voltam Corporate auditor. Azon kívül, hogy állandó külföldi utazással járt a munkám, voltak benne olyan időszakok, amikor otthonról dolgoztam, mert a munka így kívánta meg.

Három-négy hetet töltöttem külföldön, majd egy-két hetet itthon. Lehet mondani, milyen klassz, változatos munka, ám hosszabb távon csinálni nagyon megterhelő volt. Ma már tudom, hogy nem kellett volna elvállalni, de akkor nagyon izgalmas, jó lehetőségnek tűnt, kecsegtetve a szakmai előre jutás lehetőségével is. Ám mindennek ára van, amit nem árt előre átgondolni, és tisztázni magunkban, hogy nekünk mi ok, vállalható, és hol van az a határ, amikor már a magánéletünk rovására megy. De mindig utólag okos az ember. A megélt és megszerzett tapasztalatok alapján tisztában vagyok a „home office” összes előnyével és hátrányával. Az is igaz, nagyon személyiség függő, hogy kinek jön be ez az életforma. Nyilván egy kisgyerekes anyukának nagy ajándék, ha nem kell minden nap a vállalati munkahelyén dolgozni. Otthonról sokkal szabadabban tudja szervezni a munkáját és a család életét. Hiszen az a fő szempont, hogy a munka a megadott határidőre kész legyen. Azon belül a saját szervezésünkön múlik, hogy hogyan osztjuk be a feladatokat, éjjel dolgozunk, vagy amikor a gyerek alszik. Határidőre szállítsuk le a munkát, jó minőségben.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A zuhanyzás befejeztével a lefolyónál éktelenkedő hajcsomót megpillantani sosem kellemes élmény. Sőt, olykor akár egészen stresszes felfedezés is lehet, milyen sok hajszál hullott ki egyetlen...
Lifestyle
Romantikus kapcsolataink életünk meghatározó részét képezik, mint ahogy munkahelyünk is, hiszen napjaink felét itt töltjük. Nem csoda hát, ha ez a kettő néha egybeforr egy-egy különös álmon keresztül...
Sztárok
Színfalak mögötti élményeiről számolt be a Playboy fotósa, aki többek között Pamela Andersonnal, Kim Kardashiannal és Demi Moore színésznővel is együtt dolgozott.