Lifestyle

Otthon is védd az értékeidet - Ezekre figyelj, ha széfet vásárolsz

Napjainkra már rengeteg típusú széffel találkozhatunk, így akár komolyabb fejtörést is okozhat, hogy melyiket válasszuk. Nyilván mindenki a legbiztonságosabbat szeretné, de ez a feltétel is egyénenként különböző funkciókat von maga után. Míg valakinél az a fontos, hogy hordozható legyen, addig másnál az a bombabiztos, ha be tudja építtetni. Ennek tudatában nézzünk meg egy-két széftechnológiát.

Faliszéf vagy padlószéf

A leggyakoribb széftípus a bútorszéf. Ezeket a biztonságtechnikai eszközöket lehet rögzíteni falba vagy padlóba, de akár önálló darabokként is megállják a helyüket. Okosabb, ha a széfet vastag betonnal beépítjük a házba, mivel így a tolvajok nem tudják felkapni és elvinni, illetve nagyon ügyesen el lehet rejteni a kíváncsi szemek elől.

Tűzállószéf

Sokan szeretnék elrejteni pénzüket, irataikat, esetleg értékesebb tárgyakat. Ilyenkor nem csak azt kell felmérni, hogy mekkora széfre lesz szükségünk e tárgyak tárolásához, hanem azt is, hogy ha – ne adj isten – tűz ütne ki a házban, biztosan ne essen semmi bajuk. Erre tökéletesen alkalmas a tűzállószéf.

MABISZ-os széf

Érdemes ilyen széfet választani, mivel a MABISZ által minősített széfekre lehet biztosítást is kötni, amivel garantáltan nem járunk rosszul. Bár teljesen biztonságosnak tűnnek a mai széfek, mégis történhetnek olyan rendkívüli esetek, amelyben károsodhatnak értékeink. Ilyenkor a biztosító megtéríti a kárt.

Zártípusok

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
Van kulcsos széf, mechanikus számzáras széf, elektronikus számzáras széf, illetve ezek kombinációja. Csak azt kell eldöntenünk, hogy számunkra melyik típus a legkényelmesebb: magunknál hordani a kulcsot, vagy megjegyezni a kódot. A kettő kombinációja nem ajánlott, mivel a beépített vészzár nem feltétlenül biztonságos, és a betörő könnyű szerrel hozzáférhet a védeni kívánt dolgainkhoz. Ha mégis ilyet szeretnénk, mindenféleképpen válasszunk tűkulcs nyitású széfet, mert nem lehet sokszorosítani, ráadásképp nehezen hozzáférhető.

Különlegességek

Léteznek már olyan széftípusok is, amelyek kicsit eltérnek a mindennapiaktól. Ilyen például a laptop széf vagy a fegyvertároló széf. Ezeket akkor érdemes beszerezni, ha a laptopunkon olyan információk vannak, amiket nem szeretnénk nyilvánosságra hozni, illetve ha mondjuk, a gyermek elől el szeretnénk zárni a veszélyes eszközöket. Továbbá már feltalálták azt a széfet is, ami pénzbedobó nyílással rendelkezik, így kinyitás nélkül helyezhetünk pénzt széfünkbe.

Ezt a több milliót érő whiskyt is érdemes széfben tartani!

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
A nyolcvanas években kezdte szárnyait bontogatni, igazi aranykora viszont a következő évtizedre esik, amikor nemcsak modellként, de televíziós- és filmszínésznőként is krediteket szerzett magának....
Utazás
Kevesebb csapadékkal, de kifejezetten zord, barátságtalan hideggel folytatódik a hét.
Sztárok
Hugh Jackman az egész világon óriási elismerésnek örvend, tehetségét már számos nagysikerű mozifilmben bebizonyította, vonzó külsejének köszönhetően pedig a nők körében is rendkívül népszerű. Jogosan...