Lifestyle

Strandra, napozáshoz, medence mellé: 6 különleges könyv a nyári napokra

Egy izgalmas könyvbe bele merülni mindig jól esik, ám nyaralásnál, a strandon heverészve, a medence mellett napozva, vagy a teraszon elvonulva megnyugtató és lazító élményt nyújthat az olvasás. Jó döntés lehet, ha utazáskor sosem felejtünk ki a bőröndünkből egy jó könyvet, hiszen rossz idő esetén, amikor nem tudunk kimozdulni a hotel szobából, igazi mentsvárat jelenthet egy izgalmas történet. De az egész napos strandolás után is annyira leszívhat minket a nap, hogy csak feküdni tudunk a puha ágyban, egy szórakoztató regénnyel zárva a napot. Összegyűjtöttük, hogy mit tegyél a bőröndödbe legközelebb!

Kordos Szabolcs: Luxushotel Hungary 2.

Ismered azt a mondást, hogy "a szobalányok mindent tudnak"? Nos, Kardos Szabolcs regénye pont olyan, mint egy, a fülünkbe suttogó szobalány, aki beavat a luxusszállodák szaftos pletykáiba, piszkos titkaiba, elvezet a kulisszák mögé ami egy átlagember számára teljességgel ismeretlen terep. Aki olvasta a könyv első részét, az már tudhatja mire számíthat, az új regényben pedig szórakoztató történetek egész csokrával találkozhatunk, közben meg úgy érezhetjük, épp bejelentkeztünk egy luxushotelba, ahová máskülönben nem nagyon juthatnánk el.

Újra megpördülnek a forgóajtók, a recepciós kivillantja hamiskás mosolyát, feltárulnak az elnöki lakosztály és a személyzeti folyosó titkai.
Hét évvel a hatalmas sikerű Luxushotel, Hungary után itt a folytatás: a riportkötetben Kordos Szabolcs bemutatja, mi történik a legelegánsabb hotelek falai között Budapesten, a vidéki kastélyszállók báltermeiben és a wellness központok fülledt szaunáiban.

Kordos Szabolcs legújabb könyve nemcsak szórakoztató történetek laza sokaságát vonultatja fel, hanem pillanatképet készít a XXI. századi magyar társadalom felső köreiről és betekintést nyújt a luxusipar dolgozóinak életébe. Engedje, hogy a londiner elvegye a táskáját és bevezesse az intrikák, a fényűzés és a szemfényvesztés világába!

Kiadó: 21. Század Kiadó

Ár: 3 290 Ft

Peter Mayle: Egy év Provence-ban

Humor, szórakozás, íncsiklandó ízek és csodás tájak. Ez jellemzi a Bor, mámor és Provence brit írójának regényét, aki híresen szerelmes Provencbe, a különleges tájakba és a gazdag gasztronómiába. A regényből árad az olívaolaj és a levendula illata, a könyv olvasása közben és utána legszívesebben már csomagolnánk is a bőröndünket és vennénk egy repülőjegyet. Megismerhetjük a francia szokásokat, belekóstolhatunk a francia nyelv szépségeibe, a szemünk előtt "láthatjuk" a vidék minden báját. A könyv egy trilógia első része, így nem kell szomorkodnunk, ha kiolvastuk, jöhet a következő!

Az ifjú angol házaspár, Peter és neje búcsút int Angliának. Tanyát vásárolnak Dél-Franciaországban, és két kutyájukkal együtt gyökeret eresztenek Provence-ban. Hamar kiderül számukra, hogy az itt élők a hagyományaikhoz ragaszkodó és keményen dolgozó, derék emberek: a tipikus provence-i fickó ért mindenhez, az asszonyok mindegyikének pedig saját konyhai specialitásuk van - és szinte mindenki feketén kereskedik a szarvasgombával. Az ételek iránti érdeklődésük egyenesen a megszállottsággal határos: a jó kenyérért, ha kell, öt faluval is arrébb zarándokolnak, alaposan meggondolják azt is, hol vegyenek bort, a húsokról, sajtokról, tenger gyümölcseiről már nem is beszélve.

Kiadó: Partvonal

Ár: 3 699 Ft

Cso Namdzsu: Született 1982-ben

Egy sokkal nehezebb olvasmány, ugyanakkor nagyon érdekes és elgondolkodtató. A regény megdöbbentő képet fest a dél-koreai társadalomról, egy dühítő és igazságtalan világba repít, hogy megismerjünk egy távoli kultúrát, ahol a nők hatalmas elnyomásban élnek. Nem könnyen emészhteő regény, ugyanakkor ha valakit érdekel a feminista irodalom, vagy egy teljesen idegen világ megismerése, annak mindenképpen ajánlott olvasmány.

Kim Dzsijong a nővérével osztozik egy szobán. Az öccsének saját szobája van.
Kim Dzsijong iskolájában a lányok mindig a fiúk után kaptak ebédet, mert így hamarabb kimehetnek az udvarra, hiszen nekik nagyobb a mozgásigényük.
Kim Dzsijong kikap az apukájától, mert molesztálták az utcán.
Kim Dzsijong remek munkaerő, de keresztülnéznek rajta, amikor előléptetésre kerülne sor.
Kim Dzsijong feladja karrierjét – családanya lesz, akár akarja, akár nem. És ő nem akarja.
Kim Dzsijong furán kezd viselkedni, és pszichiáterhez kerül.
Kim Dzsijong nem önmaga többé: végre rátalált önmagára.
Kim Dzsijong nem átlagos nő: Kim Dzsijong teljesen átlagos.

Kiadó: athenaeum

Ár: 3 699 Ft

Tittel Kinga: Mesélő Budapest

Ismerd meg Budapest mesébe illő arcát, titkait, elfeledett zugait bájos rajzokon keresztül. Még a Budapestiek számára is rejtegethet meglepetéseket ez a jópofa könyv, ahol térképekkel, rejtélyekkel, fotókkal találkozhat az olvasó, ezáltal még jobban megismerve az ezerarcú fővárost. Tökéletes ajándék lehet gyerekeknek, felnőtteknek, időseknek egyaránt.

Tudod-e mi az a patina? Vajon kik voltak a huszárok? Sejted, mi volt valaha a körút és a Vígszínház helyén? Hallottál már a hídmesterekről és arról, hogy mi a feladatuk? Tudod-e ki volt Budapest vőlegénye, és miért hívták kocka bárónak? Miért kerülte messziről Ferenc József a budapesti Operát? Gondoltad volna, hogy Európában azért épült elsőként nálunk földalatti, mert az Andrássy utat akkoriban gyönyörű fakocka burkolat fedte, és azt nem akarták tönkretenni? Tudod-e, hogy mit rejt a Várhegy gyomra? Miért van hét tornya a Halászbástyának? Miért nincsenek felhőkarcolók Budapesten?
Ha mindezt, és még ennél is sokkal több érdekességet szeretnél megtudni gyönyörű fővárosunkról, akkor feltétlenül hallgasd meg, miről mesél Budapest.

Kiadó: Kolibri

Ár: 4 999 Ft

Kalapos Éva Veronika: F mint

Black Mirror rajongók figyelem! Itt egy izgalmas, nagyon sötét, néhol erőszakos regény a számotokra. Izgalmas, rejtélyes történet az írónőtől, akitől eddig leginkább ifjúági regényeket olvashattunk. Nem egy könnyű, limonádé sztori, aki azonban szereti a mélyebb, a sötétebb történeteket, az izgalmas fordulatokat, annak biztosan tetszeni fog.

A harmincas Fema eladó egy budapesti éjjel-nappali közértben. Egy szűk lakásban él anyjával és a férjével. Otthon a beteg, leépült édesanyját ápolja, egyébként pedig a rég kihűlt, problémás házasságát próbálja fenntartani. Egyik napja olyan, mint a másik.
Egy nap azonban minden megváltozik. Megjelenik a Fotós.
Amikor a titokzatos kapucnis alak a telefonjával fotózni kezdi az embereket, Fema körül egyre furcsább dolgok történnek. A különös figura idővel mindenkit megtalál, mert célja van azzal, amit tesz. Fema hamarosan szembesül az egyik legnagyobb kérdéssel: mennyit ér az élet, ha nem az elvárásoknak megfelelően élik?

Kiadó: athenaeum

Ár: 3 999 Ft

Fiala Borcsa: Balatoni nyomozás

Egy üdítő nyári regény a gyerekek számára. Olvasás közben megismerkdhet az olvasó a Balatonnal, a könyv rengeteg információt ad át a "magyar tengerről". Tökéletes olvasmány a vakáció idejére, egy élvezetes váltás a kötelező olvasmányok után.

Kiadó: Kolibri

Ár: 3 299 Ft

Nincs is jobb egy meleg nyári délutánnál, amikor kiülhetsz a kertbe vagy a parkba egy finom limonádéval és egy jó könyvvel a kezedben. Ezúttal 5 olyan történetet gyűjtöttünk össze, amik nem tipikusan nyári hangulatúak, ám remek szórakozást nyújthatnak. Kedvezünk a krimi szerelmeseinek, a konyhatündéreknek, az igaz történetekre vágyóknak és azoknak is, akiknek mindenük a történelem.

Leadfotó:123rf.com, Képek: Líra, Bookline

Oldalak

Video Ne legyen tabu! Az anyai kiégésről beszélt a szakértő
Lifestyle
Sztárok
Egy szakértő szerint Meghan Markle és Harry herceg számára nagyon fontos, hogy fenntartsanak olyan királyi családi hagyományokat, amelyek gyermekeik, Archie és Lilibet érdekeit szolgálják.
Lifestyle
A nyár közeledtével mindig többekben merül fel a vágy, hogy egy kis testmozgással előcsalogassák addig elrejtett hasizmaikat. A legjobb pedig, hogy nem is kell túlzottan megerőltetned magad ehhez!
Lifestyle
A szúnyogok csapkodása helyett inkább ültess és hagyd, hogy a növények végezzék el munkát helyetted!