Ősszel is szakítsunk időt önmagunkra - egy hely, ahol testi-lelki feltöltődésben részesülhetsz

Kényeztessük testünket, lelkünket, és élvezzük áldásos hatását, a harmóniát, feltöltődést, lelki békességet. Hajlamosak vagyunk lebecsülni az önmagunkra fordított idő fontosságát, sőt akár bűntudatot is érzünk, amiért vágyunk arra, hogy időnként kilépjünk a mindennapokból, és nyugodt körülmények között pihenjük, relaxáljunk, élményeket gyűjtsünk. (x)

Összetéveszthetetlen megjelenés

Tökéletes választás egy őszi kikapcsolódás: az időjárás még rendkívül kellemes, bátran tölthetjük az egész napunkat a szabadban. A Palace Hotel**** Hévíz-ben páratlan kikapcsolódásban lesz részünk. A szálloda Hévíz központjában, a termáltótól 200 méterre található. A belváros szívében elhelyezkedő hotelt kívül fiatalos, vidám színe és számtalan erkélye, belül lenyűgöző átriuma teszi egyedivé és összetéveszthetetlenné. A szálloda 130 tágas, igényesen berendezett, légkondicionált, kétágyas szobával és apartmannal várja Vendégeit. A szobák az átlagos szállodai szobákat meghaladó, gyakorlatilag egy garzonlakással megegyező méretűek. A fürdőszoba tágas, az erkélyről csodás kilátás nyílik a belvárosra.

A wellness és spa részlegbe lépve egy gyönyörű medencetér tárul a szemünk elé, amely modern színvilágával, családias méreteivel hívogatja a látogatót. A kellemes hőmérsékletű (30°C) élménymedence, a meleg vizű (34°C) pezsgőmedence, a finn és bio aroma szauna valamint egy gőzkabin várja a pihenni, kikapcsolódni vágyókat. Számtalan masszázs közül válogathatunk úgy, mint stresszoldó, sport, lávaköves, csokoládé, hogy csak néhányat emeljünk ki.

Fókuszban az egészségtudatos életmód

Az emberek egy része csak akkor foglalkozik az egészségével, ha az veszélyben van. Ezért nagyon fontos a prevenció (megelőzés). Minél hamarabb tudatosítjuk a betegségek megelőzésének fontosságát, annál korábban lesz mindennapjaink része a felelősség önmagunkkal és a családunkkal szemben.

A Palace Hotel**** Hévíz kiemelkedő prevenciós és egészségmegőrző szolgáltatásai a gyógyításra és az egészségmegőrzésre épülnek. A tradicionális hévízi gyógykúra mellett természetesen népszerű wellness kezelések is elérhetőek, de kellő figyelmet szentelnek az egészségtudatos étkezésre is. A szálloda szakemberei vallják, hogy a megelőzés mindennél fontosabb, melynek célja az egészség általános védelme, az egészségkárosodás és a megbetegedések kiküszöbölése. Itt kell hangsúlyozni a szűrővizsgálatok fontosságát, ami lehetőséget biztosít a hatásos kezelés mielőbbi elkezdésére a megbetegedés kialakulásához kapcsolódó kóros állapotok korai felismerése révén. Az itt végzett gyógykezelések további célja lehet egyes sérülések és betegségek kapcsán a szövődmények, tartós károsodások kialakulásának megelőzése is.

Bizonyos életkor felett a labor, illetve a vizsgálati eredmények ismeretében kúracsomagot ajánlott igénybe venni. A szállodában lehetőségünk van a feszes, kötött, fájdalmas testtájékok fellazítását és a vérkeringés javítását célzó gyógymasszázsra, amely hatására a bőr alsó rétegeibe lerakódott salakanyag eltávozik, az izomzat keringése fokozódik, teljesítőképessége pedig javul. A masszázst sok esetben gyógytorna egészíti ki, amelynek elsajátításával a beteg megtanulhatja a számára fontos mozdulatokat és azokat később otthonában is végezheti, ezzel helyreállítva a károsodott gerincet, ízületeket, javítva az izomzat állapotát, korrigálva a testtartást.

Gyógyító iszap

A gyógypakolások közül kiemelendő a speciális hévízi iszapkezelés, amelyhez a hévízi tó tőzegmedréből származó peloid (görög eredetű „pelosz” szóból, jelentése gyógy-föld) típusú iszapot használják fel. Kiválóan alkalmas reumatikus és egyes nőgyógyászati betegségek enyhítésére valamint sérülések utókezelésére, használata orvosi konzultációhoz kötött. Elérhető továbbá fluorpakolás a csontok alkotóelemét jelentő fluor pótlására, kénpakolás az ízületi porc és a bőr regenerálására, ritex pakolás az akut lumbágó kezelésére és PCP pakolás (polyarhritis chronica progressiva) az ízületi gyulladás csökkentésére.

Az idei változékony időjárás rendkívül megviseli az emberi szervezetet, amely jelentősen befolyásolja közérzetünket. Fáradtak, kimerültek, nyugtalanok vagyunk, gyakran álmosság tör ránk, egyes esetekben fokozódhat étvágyunk, amely ha tartóssá válik, elhízáshoz vezethet. Ha ezeket az intő jeleket tapasztaljuk magunkon ideje elgondolkodnunk egy kis környezetváltozáson, már 4-5 napos hévízi tartózkodással regenerálódhatunk, megújulhatunk.

Mindenki megtalálja a számítását

A Palace Hotel**** Hévíz az egészséges életmód előmozdítására, támogatására törekszik a gasztronómiában is. Figyelemmel vannak a megfelelő vitamin és ásványi anyag bevitelre, mely kiemelten fontos ebben az évszakban. Éppen ezért mindig kerül a svédasztalra friss gyümölcs, nyers zöldség, de készítenek belőlük könnyed és ínycsiklandó diétás ételeket is.

Használjuk ki a Palace Hotel**** Hévíz nyújtotta egyedülálló lehetőségeket, vegyük igénybe preventív jellegű szolgáltatásait és egészségmegőrző programjait. A gyógyszálló nagy előnye, hogy néhány perces sétával elérhetjük a tavat, melynek mozgásszervi megbetegedésekre gyakorolt hatása a víz összetételének és a medrét borító tőzegrétegnek köszönhető. A kisvárosi miliő, a hangulatos utcák, a gyógyvíz ereje, emberek sokaságát csábítja itthonról és külföldről egyaránt Hévízre. Itt valóban elmondhatjuk, hogy a szálloda értünk van. Pihenjük és regenerálódjunk kényeztető négycsillagos környezetben, ahol a fiatal és az idősebb korosztály, az egészségét megőrizni, illetve gyógyulni vágyó is megtalálja számítását.

A cikkhez tartozó galéria: 

Oldalak