Orbán Viktor újabb szigorításokat jelentett be a koronavírus-járvány miatt

A miniszterelnök a Facebook-oldalán jelentette be, hogy hazánkban továbbra is érvényben marad a külföldre utazási korlátozás, több helyen bevezetik a maszk kötelező viseletét, a szórakozóhelyek pedig hamarabb zárnak majd be országszerte.

Újabb intézkedések lépnek hatályba

Orbán Viktor rendkívüli bejelentést tett hivatalos Facebook-oldalán, melyben közölte a magyar állampolgárokkal, hogy a koronavírus-járvány második hulláma miatt milyen újabb kényszerintézkedéseket vezet be a kormány. A miniszterelnök elmondta, hogy a járványügyi szakembereik becslése szerint valamikor december, január tájékán fog tetőzni a koronavírus-járvány közelmúltban kezdődött hulláma.

A terjedés megfékezése érdekében továbbra is érvényben marad a külföldre utazási korlátozás. Több helyen bevezetik a maszk kötelező viseletét: már nemcsak a tömegközlekedési eszközök használatakor és az üzletekben, hanem a mozikban, színházakban, egészségügyi és szociális intézményekben és ügyfélfogadási irodákban is. Teljeskörű látogatási tilalmat vezetnek be az ország kórházaiban. A nevelési, oktatási intézményekben csak a diákok, tanárok és a felnőtt személyzet tartózkodhatnak, más vendégek nem, ők pedig kizárólag testhőmérséklet-méréssel léphetnek be. A szórakozóhelyek pedig hamarabb zárnak majd be országszerte, maximum este 11 óráig tarthatnak nyitva. Meghatározták továbbá azt is, mi a legmagasabb összeg, amit elkérhetnek az egészségügyi intézmények egy koronavírus-teszt elvégzéséért.

További részletek a videóban:

A Microsoft társalapítója a legjobb forgatókönyvet tekintve sem jósolt közeli dátumot...

Leadfotó: MTI

Oldalak

Szólj hozzá Te is!