6 tulajdonság, amiről azonnal felismersz egy önző embert

Ha tudod, mit figyelj, nem lesz nehéz dolgod.

Óvakodj a...

Csak önző ember közelébe ne kerülj soha! Az egyik legrosszabb tulajdonságról van szó, hiszen egy ilyen személyiség számára mindig önmaga a legfontosabb, és ha úgy tartja kedve, abszolút nem foglalkozik másokkal. Ezenkívül több borzalmas szokása is van még: mutatjuk, mik jellemzőek rá. Ha ráismertél valamelyik barátodra, szerettedre, netán a szerelmedre, akkor vigyázz vele!

1. Önteltek

Az önző emberek általában önteltek, beképzeltek és felfuvalkodottak. Ha nem lennének azok, akkor valószínűleg önzők se lennének. Úgy gondolják, az a legjobb, amit ők csináltak, úgy a legjobb, ahogy ők teszik, úgy a helyes, ahogy ők gondolják, és egyébként is - mindenki mindent nekik köszönhet, mert ők olyan remek személyiségek. Annyira el vannak telve maguktól, hogy sokakban súlyos kisebbségi komplexust idézhetnek elő. Azt érzékeltetik, hogy ha a másik nem olyan okos, szép, gazdag, mint amilyennek ők képzelik magukat, akkor még arra sem méltó, hogy a lábujjukat megcsókolja.

2. Irreális elvárásaik vannak

Magukkal szemben rendkívül alacsony mércét állítanak fel - hiszen önzők -, míg másokkal szemben irreális elvárásokat támasztanak. Azt akarják, hogy mindenki mindenben megfeleljen az ő ízlésüknek, hogy minden egyes helyzetben a legjobb formáját nyújtsa, hogy soha ne rontson el semmit, hogy állandóan készen álljon az újabb és újabb feladatokra. Ha szívességet kérnek bárkitől, egyrészt nem köszönik meg, mert úgy gondolják, ez nekik jár, másrészt elvárják, hogy azonnal, soron kívül megkapják a segítséget. Arról pedig már ne is beszéljünk, hogy a másokkal szemben támasztott irreális elvárások miatt a saját hibáikat észre sem veszik - bezzeg, ha a környezetükben valaki ballépést követ el!

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: 123rf.com

Oldalak