Kellemeset a hasznossal! Így válaszd ki a legjobb nyári tábort gyermeked számára

A gyerekeknek tartalmas időtöltést, a szülőknek pedig hatalmas segítséget jelenthet egy jól megválasztott nyári tábor, éppen ezért érdemes néhány fontos szempont figyelembe vételével közösen kiválasztani a legmegfelelőbbet. (x)

"Ottalvós" vagy sem?

Az első kérdés, amivel még a tábor lefoglalása előtt a legtöbb szülő találkozik, hogy a napi program milyen rendszerű legyen, mi a legjobb a családnak és gyereknek. Vannak az úgynevezett "ottalvós" és vannak napközis jellegű, reggeltől délutánig üzemelő táborok, ami többnyire több utazással is jár, cserébe viszont rendszerint olcsóbbak is.

A logisztika és anyagi kérdéseken túl itt elsősorban azt kell még mérlegelnünk, hogy gyermekünk milyen szociális érettségi szinten áll, adott esetben kibírja-e egy hétig nélkülünk, vagy, hogy idegen környezetben mennyire gyorsan megy neki a beilleszkedés. Éppen ezért első alkalommal nem célszerű rögtön "ottalvós" táborba küldeni gyermekünket, próbának tökéletes lehet egy pár napos napközis tábor is, és ha úgy tapasztaljuk, minden rendben, legközelebb már pakolhatjuk az ágyneműt is.

A kevesebb néha több

Kisebb, vagy első alkalommal táborozó gyerkőcök esetén lehetőség szerint olyan tábort válasszunk, ahol viszonylag kis létszámmal dolgoznak az operátorok, így egy-egy gyerekre nagyobb figyelem jut. Adott esetben még a tábor előtt el is mehetünk körülnézni a helyszínen, megismerkedhetünk az ott dolgozókkal, így egy fokkal nyugodtabban indíthatjuk útjára gyermekünket.

A lehetőségek tárháza végtelen

Nyári táborokkal szerencsére minden évben jól el vagyunk látva, a paletta pedig anyagi téren és a tematikák tekintetében is igen széles. A legnépszerűbbnek természetesen még mindig a sport-, a kézműves-, illetve idegen nyelvi táborok bizonyulnak, de számos más különleges programokat kíáló tábor közül is választhatunk. Az anyagiakat nézve szintén elég nagy a szórás: a pár ezer forintba kerülő (többnyire napközis) táboroktól kezdve egészen a több százezres intenzív készségfejlesztő-, vagy kalandtáborokig mindent megtalálhatunk.

A táborok jellegét illetően az a lényeg, hogy ne a saját elképzeléseinkez ragaszkodjunk, hanem olyan helyre küldjük gyermekünket, ami az ő érdeklődési körének felel meg. Ne feledjük, a nyári táborok nem az iskolát helyettesítik, így ne a tanulás legyen az elsődleges szempont, hanem a szórakozás és az élménygyűjtés.

Barátokkal minden könnyebb

Mindezek ellenére fontos, hogy ha gyermekünk nem igazán nyitott a táborozásra, semmiképp se erőltessük, egy közeli ismerős gyerek bevonásával azonban jó eséllyel visszahozhatjuk még ezt a projektet. Keressünk egy barátot, osztálytársat, szomszédot, rokont vagy havert, akivel együtt mehet, így már tényleg semmi nem állhat a felhőtlen szórakozás útjába!

A foltok sem jelenthetnek akadályt (x)

A gyerekek esetében persze minden szabadtéri program jár némi kosszal és bizony sok folt esik ilyenkor a ruhákon is, de ez egy percig se tartson vissza titeket a nyári táboroktól! Legyen szó akár színes, akár fehér ruhákról, a Vanish Gold folteltávolító termékei között megtalálhatjuk a számunkra megfelelőt, mely segítségünkre lehet akár a legmakacsabb, beszáradt foltok eltávolításában is! A Vanish Gold Oxi Action fehér ruhákhoz való termékeivel pedig nyugodt lehetsz, hogy ruháitok nem csak foltmentesek lesznek, de ragyogóan fehérek is maradnak.

Advertisement

Oldalak

Sztárok
20 évvel ezelőtt Amy Poehler alakította a Bajos csajok ikonikus főplasztikjának, Regina George-nak az anyját, aki egyszerre vicces, szánalmat kiváltó és roppant idegesítő karakter. Kíváncsi vagy,...
Sztárok
Futótűzként terjed az interneten egy réges-régi interjú, mely még karrierje hajnalán készült a világsztárral. Mai szemmel nézve is meghökkentő, hogyan vélekedett akkor hollywoodi kolléganőiről az 54...
Lifestyle
Az Ikrek már nem sokáig lesz szingli. Napi horoszkóp!