Lifestyle

Sose találnád ki, minek a használatával idézte elő Nostradamus a látomásait – de te is kipróbálhatod otthon!

Tisztában vagyunk a 16. századi francia orvos és jós, Nostradamus különleges képességével, miszerint állítólag képes volt megjósolni. De sose találnád ki, minek a használatával fokozta pszichikai képességet, amelynek köszönhetően megjósolta a II. világháború eljövetelét vagy a 9/11-et.

Orvosból lett látnok

Nostradamus kicsit sem prófétaként kezdte a pályafutását. Eredetileg orvos volt. Miután évekig szökésben volt az inkvizítorok elől, mert eretnek megjegyzéseket tett egy templomi szoborra, bőven volt lehetősége elmélyedni a mágikus/misztikus művészetekben. Az viszont rejtély, hogy ő maga hitt-e a próféciáiban, amelyek 1555-ban napvilágot láttak „A centúriák” című könyvben, amely 942 négysoros, de hihetetlenül homályos vers található. A próféciái hamar megmozgatták az emberek fantáziáját, különösen, ami a francia király haláláról szólt. Ekkor hívatta magához Medici Katalin, aki arra kérte: jósolja meg gyerekei jövőjét. A királynő elégedett volt a kapott jóslattal, miszerint minden gyermeke trónra kerül, és elintézte, hogy az egyház ne üldözze többé a látnokot.

De hogyan jutott hozzá Nostradamus a látomásokhoz?

Lapozz tovább!

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
Egy régiúj hajszíntrend látott napvilágot, amely biztosan megosztó lesz a nők körében. Ha mégis bevállalnád (mert miért ne tennéd), akkor mutatunk néhány képet inspirációként.
Fashion&Beauty
A miniszoknyák nemrégiben újra visszajöttek a divatba. De azt tudtad, hogy korábban a feminizmus egyik jelképe volt ez az ikonikus darab?
Lifestyle
A Nyilasnak ez a nap örömöt és bánatot is hozhat. Napi horoszkóp!