A szakértő elárulta: a nők esetében ez a helyes pozíció pisilés közben

Ha eddig rossz volt a testtartásod, a következő videó téged is eligazít.

Bele sem gondolsz, csak ösztönösen végrehajtod

Vannak az életben magától értetődő, alapvető feladatok, melyek mikéntjébe az ember bele sem gondol, helyette csak ösztönösen végrehajtja azokat. Nagy valószínűséggel senki sem szokott azon merengeni, hogy helyes-e a testtartása, miközben épp a dolgát végzi az illemhelyiségben. A többségnek amúgy is máson kattog az agya ezekben a pillanatokban: ki a telefonját bámulja megrögzötten, ki a másnapi teendőit veszi sorra fejben, ki pedig a magánéleti vagy szakmai kihívásainak megoldásán töpreng. Öreg hiba, ugyanis bele sem gondolunk, mennyi minden múlik azon, hogy milyen pozícióban "görnyedünk" a vécé fölé.

Dr. Teresa Irwin egy, a kismedencei egészség megóvásával és az inkontinenciával (a vizelet visszatartására való képesség hiánya) foglalkozó szakorvos nemrégiben videósorozatot indított a TikTok felületén, méghozzá pontosan azért, hogy a szakterületével kapcsolatos alapvető tudnivalókba beavassa a potenciális pácienseket. Irwin a közösségi médián keresztül informálja hölgyközönségét olyan apró, de fontos tudnivalókról, mint a pisilés közbeni helyes testtartás.

Most eldől, te eddig helyesen csináltad-e: rögtön mutatjuk, Irwin szerint milyen pozícióban a legegészségesebb és a legbiztonságosabb pisilni.

Fotó: 123rf

Lapozz tovább a folytatásért!

Oldalak

  • 1
  • 2