Lifestyle

Hatalmas nemzetközi elismerést kapott Magyarország: a valaha volt legjobb vizes világbajnokságot valósítottuk meg

A valaha volt legjobb vizes világbajnokságot sikerült megvalósítania Magyarországnak, mindezt rekord idő alatt.

Nemcsak sportolóinkra lehetünk büszkék

„Öt világbajnoki érem bármely nemzet büszkesége lenne” – mondta Csisztu Zsuzsa, a FINA szóvivője a Tv2, Mokka című műsorában, aki azt is kiemelte, hogy az első világcsúcs már az esemény megnyitója előtt megszületett, „mivel alig négy hónap alatt, soha semmilyen ország ilyen volumenű sporteseményt nem rendezett még meg”.

Hatalmas nemzetközi elismerés

Köszönetet mondott Magyarországnak Husszein al-Musszalam, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA kuvaiti elnöke a világbajnokság megrendezéséért. Csisztu Zsuzsa kiemelte, hogy sosem mindegy, hogy egy esemény után milyen jelzővel illetik az adott ország teljesítményét, azonban Magyarország büszke lehet. Al-Musszalam ugyanis elmondta: a valaha volt legjobb vizes világbajnokságot rendezték meg.

vizes vb világbajnokság Magyarország FINA úszás vízilabda szövetség Budapest Lupa Husszein al-Musszalam Schmidt Ádám Fürjes Balázs sport sportoló Tv2 Mokka aranyérem Milák Kristóf
Forrás: MTI/Kovács Anikó

A sportvezető a magyarországi viadal utolsó eseményét, a férfi vízilabdatorna döntőjét követően azt is elmondta, hogy fantasztikus két és fél hetet tölthettek el itt, és mindenki sajnálja, hogy búcsúzni kell, hiszen Budapest és Magyarország nagyszerű helyszín volt.

Hozzátette, tökéletesek voltak a létesítmények és mindenki barátságos fogadtatásban részesült, köszönet illeti a magyar kormányt, Budapestet és a hatóságokat, hogy ilyen rövid időn belül meg tudták rendezni az eseményt. Husszein al-Musszalam kijelentette, remek, hogy öt év múlva újra itt rendezik meg a világbajnokságot.

Mindenki pozitívan nyilatkozott

„Csodálatos, izgalmakkal teli két hét van mögöttünk”

– mondta Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár a magyarországi vizes világbajnokságot lezáró hétfői sajtótájékoztatón, aki azt is kiemelte, erre az időszakra szerinte mindenki jó szívvel gondol majd vissza.

vizes vb világbajnokság Magyarország FINA úszás vízilabda szövetség Budapest Lupa Husszein al-Musszalam Schmidt Ádám Fürjes Balázs sport sportoló Tv2 Mokka Milák Kristóf világcsúcs

Forrás: MTI/Illyés Tibor

Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) igazgatóságának tagja úgy fogalmazott: egész Budapest és Magyarország történelmet írt az elmúlt két hétben azzal, hogy sikeresen meg tudta rendezni beugróként, négy és fél hónap előkészület után az idei vizes világbajnokságot.

Fürjes Balázs kiemelte, hogy az eseménynek a sportolókkal együtt több mint tízezer látogatója volt, mindez 77 ezer vendégéjszakát jelentett, amely a koronavírus-járvány után különösen jót tett a hazai turizmusnak – írta meg az MTI.

A VIII. kerület előtt tisztelgő alkotással koronázza meg Közép-Európa legnagyobb városrész-megújítási projektjének egyik legfontosabb fejezetét a Cordia.

Leadfotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Oldalak

Lifestyle