Nagy nyitásra készül a kormány négymillió beoltottnál: ezekre az enyhítésekre számíthatunk

A hírek szerint nagy bejelentések várhatók, amint elérjük a négymillió beoltottat Magyarországon. A teraszok után egyre több hely nyílhat meg, ezzel pedig egyes területeken hamarosan visszakaphatjuk a régi életünket.

Nagy bejelentésekre készül a kormány négymillió beoltottnál

Orbán Viktor miniszterelnök a múlthéten jelentette be, hogy amint elérjük a 3,5 millió magyar beoltottat, nyílhatnak a vendéglátóipari egységek teraszai. Akkori becslések szerint ennek e hét közepén kellene eljönnie, de a Telex számításai szerint kissé lemaradtunk a számokkal, így akár a hétvégéig is csúszhat a nyitás.

Korábban a kormányfő azt is elmondta, hogy az oltások számától függően tervezik az újranyitás következő lépéseit. A Magyar Hírlap információi szerint 4 millió oltás elérésekor nagyméretű enyhítésekre lehet számítani. A négymilliós határnál várható a szállodák, fürdők, a mozik, színházak és más kulturális rendezvények újraindulása, melyeket majd 18 éves kor felett hatályos védettségi igazolvány birtokában lehet látogatni. A lap szerint 18 éves kor alatt nem lesz szükséges a kártya sehol, így a családok nem nagykorú gyermekeikkel közös programokon is részt vehetnek, amennyiben a szülők érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkeznek.

A laphoz eljutott hírek alapján ekkor a teraszok után már a belső terek is nyithatnak, melyekben ismét érvénybe lép a korábbi szabály, a személyzetnek kötelező lesz a maszk, a vendégeknek pedig a fogyasztás idején kívül szükséges hordaniuk azt. Az éttermek, vendéglátóipari egységek látogatásához a kormány nem teszi kötelezővé a védettségi igazolvány meglétét, azok szabadon felkereshetővé válnak a megfelelő óvintézkedések betartása mellett.

A legutolsó információk alapján április végére, május elejére érhetjük el a négymillió beoltottat.

A napi új halálozások száma mindeközben ismét 200 alá csökkent.

Fotó és leadfotó: 123rf.com

Oldalak