Lifestyle

Nagyi tippje: így gondozd a karácsonyi kaktuszt, hogy egészen márciusig virágozzon

Hiába van benne a nevében, hogy kaktusz, a karácsonyi verzió szúrós kis barátaihoz képest jóval több gondozást és törődést igényel.

Virágba borult karácsony

Az őszi-téli időszak általában nem a virágba borult kertekről és színekben pompázó lakásokról ismert, pedig ilyenkor sem kell lemondanunk a bimbózó szobanövényekről. A mikulásvirág, az amarillisz és a karácsonyi kaktusz is pont arról híres, hogy az ünnepekkor hozzák a legszebb virágaikat. Viszont, ha te is úgy tudtad, hogy az utóbbi csak decemberben virágzik, akkor van egy jó hírünk. Hiszen megfelelő körülmények mellett akár már októbertől onthatja magából a virágokat, egészen márciusig bezárólag. De mi kell ahhoz pontosan, hogy virágba boruljon? A részletekért lapozd fel a galériát!

Mutatós szobanövény a karácsonyi kaktusz, amit nem úgy kell gondozni, mint egy átlagos kaktuszt. A közhiedelmekkel ellentétben ez a növény nem bírja hosszú távon a száraz, meleg levegőt.
Kattints a további képekért!

Napjaink egyik legnépszerűbb szobanövénye az orchidea, ennek ellenére a legtöbben sok hibát követnek el a gondozásában – egy fantasztikus, házilag elkészíthető szernek köszönhetően azonban örökre búcsút inthetünk az ebből fakadó bosszúságnak.

Leadfotó: 123rf.com

Agrárszektor

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Nincsenek túl fényes kilátásai Harry hercegnek a családjával való kibékülése kapcsán, egy szakért szerint viszont lenne egy megoldás, ami segíthet.
Lifestyle
Ha kíváncsi vagy arra, hogy melyik tejtermék kínál jobb tápértéket, akkor olvass tovább.
Lifestyle
Hogyan mondd ki a macskádnak, hogy „szeretlek” az ő nyelvén? Nyugi, nem kell túletetned jutalomfalatokkal.