Lifestyle

Még nem késő elindulni a Művészetek Völgyébe: a hét végén érkeznek a legnagyobb sztárfellépők

30. alkalommal nyitotta meg kapuit a Művészetek Völgye. A tíznapos fesztivál első felében napi tízezer látogató érkezett a Völgybe. Az ország legnagyobb összművészeti eseménye augusztus 1-ig várja a kultúra- és természetkedvelő közönséget.

Félidőnél jár a Művészetek Völgye

A Művészetek Völgye volt az ország első összművészeti fesztiválja, mára pedig a legnagyobbá nőtte ki magát. 2021-ben negyven programhelyszínen közel kétezer programon vehetnek részt a Völgyezők. Színház, irodalom, koncertek, újcirkusz, kiállítások, opera, minden udvarban, épületben, téren más hangulat és program várja a Völgylakókat, felfedezni mindezt igazi kincskeresés.

Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden átalakultak a terek, irodalmi helyszín az óvoda udvar, galéria a tűzoltószertár és a buszmegálló, színház a közösségi ház, hangversenytermek a templomok. Kapolcson saját udvart vezet többek között Harcsa Veronika, a Kaláka és Lackfi János, Kőbánya, a Nemzeti Filmintézet, a Momentán Társulat, a Hagyományok Háza, a MANK és a Budapest Fejlesztési Központ, valamint gyalogos és e-bike túrákat szervez az Aktív Magyarország. Taliándörögdön helyszínt indított a Petőfi Kulturális Ügynökség, visszatért a Fonó és erősödött a Hangfoglaló Udvar. Vigántpetendre költözött Hobo, és idén először itt szervez programokat Vecsei H. Miklós és a POKET.

A csodálatos, egyedi portékák és a színes vásári hangulat fontos eleme a Művészetek Völgyének. 2021-től a Malomsziget is kicsit átalakult, egy részét átadták a piknikezni, fűben ücsörögni vágyóknak, a másik fele pedig a Szurdi Éva keramikusművész által létrehívott fazekastalálkozó otthona. A további kiállító standoknak több új udvar ad helyet, például Kapolcs új főtere, a MűvészVölgy Kúria is megtelt kézműves termékekkel. Így a malomszigeti sokadalmat kicsit felszabadítva, a vásári pezsgést szellősebbé téve, mindennek kellő teret adva és a sokszínűséget megőrizve várják a látogatókat a Völgyben.

A hazai kulturális élet szinte minden tagja fellép hol kisebb, hol nagyobb színpadokon, hol spontán a tábortűz mellett. A jubileumi Völgy első öt napja felülmúlta a várakozásokat: teltházas színházi és irodalmi előadások, zenei koncertek és sok improvizáció jellemezték. A Művészetek Völgye második fele is izgalmas programokat tartogat még: fellép többek között a Bohemian Betyars, az Anna and the Barbies, a Quimby Plusz Mínusz, a Random Trip, a Szabó Balázs Bandája és Rúzsa Magdi.

A teljes program megtalálható a Művészetek Völgye weboldalán és a fesztivál alkalmazásában.

Téged is vár egy barátságos, kellemes hely, ahol remekül megfér egymás mellett művészet és szórakozás, valamint ezernyi stílus és program: koncertek, filmvetítések, izgalmas beszélgetések, családi programok.

Fotók és leadfotó: Dohi Gabriella

Oldalak

Video Inspiráló pillanatok Anya jól van(?) konferenciánkról
Lifestyle
Utazás
Sokak számára a nyári szabadság utazásról, feltöltődésről szól. Egy friss kutatás felmérte, hogyan készülünk mi magyarok a nyaralásra, mennyire vagyunk elővigyázatosak és milyen stratégiákkal...
Lifestyle
Igazi kánikulai meleg van, de a kemény viharok sok helyen meg fogják cibálni a forróság bajszát. A gond csak, hogy jégesőre is számítani kell.
Lifestyle
A Netflix jelenlegi filmje végre IMDb-n sem kapott éles lepontozást a közönségtől, szóval tényleg megéri majd bepróbálni.