6 hétköznapi munka, ami nagyon rossz hatással lehet a személyiségedre

Legalábbis a szakemberek így gondolják.

Viszlát, régi, hello, új személyiség!

Életünk legnagyobb részét a munkahelyünkön, a feladatainkat végezve töltjük; kutatások pedig kimutatták, hogy ez a rengeteg idő befolyásolja a személyiségünket, és hajlamosak vagyunk teljesen magunkévá tenni a munkahelyen elvárt tulajdonságokat. Szakemberek szerint egyes állások kifejezetten rossz hatást gyakorolnak ránk. Ezeket soroljuk most fel a Brightside cikke alapján.

1. Orvos

Az orvosok nap mint nap szenvedéssel, halállal, betegségekkel néznek szembe, ahhoz azonban, hogy ezt kibírják, meg kell acélozniuk magukat, és igen érzéketlenné kell válniuk. Sajnos sokaknál ez az álarc idővel állandó lesz, állítják a szakemberek, és akkor sem veszik le, amikor nem lenne szükségük rá - például otthon, a párjuk mellett.

2. Ügyvéd, ügyész, jogász

Az ügyvédek, ügyészek, jogászok munkája megköveteli, hogy skrupulusok nélküliek, kemények, határozottak, kérlelhetetlenek legyenek. Ahogy az orvosoknál, úgy azonban náluk is fennáll a veszély, hogy ezeket a tulajdonságokat hazaviszik, vagy esetleg egy-egy feladat során akkor is előkapják őket, amikor alapvetően nem kellene - szögezik le a kutatók.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Gif: giphy.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!