Lifestyle

Valójában erre valók az autóban a kapaszkodók

Valószínűleg te is használtad már, sőt, el is gondolkodtál azon, miért van a kocsiban a fejed fölött egy fogantyú. Bizonyára van is egy elképzelésed arról, mit keres ott, de könnyen lehet, hogy a következő pillanatokban meglepetés ér.

Kevesen ismerik a rendeltetését

Talán viccből már te is eljátszottad azt a sofőrnek, hogy látványosan belekapaszkodtál a fogantyúba egy-egy kanyarban, vagy úgy tettél, mintha épp a versenypályán lennétek. De még az is lehet, hogy néha csakugyan megragadtad, mikor neccesnek éreztél egy-egy helyzetet, és talán emiatt azt gondolod: a kocsiban a fogantyú erre való. Ez pedig… helytelen gondolat, mivel más célt szolgál. Olvass tovább, és tudd meg, mi a valódi funkciója!

Kattints a galériára!

A Mentalfloss utána járt a rejtélyes fogantyúknak és kiderült: elsősorban azért vannak, hogy az emberek könnyedén be- és kiszállhassanak az autókból. Ha például egy nagy járműbe szállsz be, a fogantyú segítségével könnyebben „beemelheted” magadat az ülésre, ahogy kiszállásnál is könnyebben kiléphetsz belőle. A fogantyúk különösen hasznosak a fogyatékkal élők, idősek és a várandósak számára.
Kattints a további képekért!

Ha valaha is viseltél már farmert, bizonyára neked is feltűntek az apró, első ránézésre nem túl hasznos zsebek. És hogy miért tartották annak idején hasznosnak, hogy ilyeneket helyezzenek el a nadrágon? Cikkünkből kiderül!

leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A Kos szinte mindenkivel összeveszik. Napi horoszkóp!
Sztárok
Mutatjuk, hogy néz ki a manapság már sajnos csak ritkán látott Ian Somerhalder, aki épp a mai napon töltötte be a 45-öt.
Sztárok
Azahriah zenéjét elemezték ki az RTL műsorában, de el lehetett csípni egy bizarr hozzászólást is.