Lifestyle

Igazi csodaszer ez a növény és szinte minden háztartásban van belőle - de ha így használod mérgező is lehet

Az egyik legősibb gyógynövényünk, amit rengeteg betegség esetében használhatunk alternatív gyógymódként – viszont érdemes vele vigyáznunk, mert ha rosszul használjuk, végzetes is lehet.

Veszélyes növények

Ezt a féltrópusi növényt többnyire kozmetikában használjuk, de számtalan olyan gyógyító hatása van, amiért érdemes több figyelmet szentelnünk neki. Főleg a gyulladáscsökkentő tulajdonsága miatt örvend hatalmas népszerűségnek, de ezenkívül gombaölő és antibiotikus hatása miatt is használhatjuk. Ehhez főleg a növény belső gélszerű részét érdemes alkalmaznunk. Ma már szerencsére sok gyógyhatású krémben is megtaláljuk összetevőként, így könnyedén hozzájuthatunk akár a gyógynövényes üzletekben vagy a boltok polcain is. Részletek a galériában!

Sejtnövekedést serkentő Az egyik talán kevésbé ismert jótékony hatása, hogy serkenti a szervezetünkben a sejtnövekedést. Ráadásul az aloe vera hatóanyagai még a víznél is sokkal jobban képesek felszívódni, így a szövetek egészen mély rétegéig is képes eljutni és kifejteni a gyógyító hatását. Az aloe verát szerencsére nem csak boltokból tudjuk beszerezni, hanem akár otthon is nevelhető, így mindig hozzájuthatunk szükség esetén a növény értékes részeihez. Főleg leveleit érdemes felhasználnunk, ugyanis ebben található az értékes gélszerű anyag.
Kattints a további képekért!

Sokak életét keseríti meg a hajhullás, ám tudatos táplálkozással a folyamat lassítható, vagy akár meg is szüntethető. Cikkünkben öt olyan finomságot ajánlunk, melyek hozzájárulnak ahhoz, hogy megőrizzük tincseink egészségét.

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Ne lepődj meg, hogy rosszul alszol, ha még ezen a teszten is elbukik a párnád.
Fashion&Beauty
Ha egyszerűsíteni szeretnéd a divatválasztásaid – akár fenntarthatósági okokból, akár magad miatt – akkor mutatunk egy tökéletes megoldást.
Lifestyle
A Kos szinte mindenkivel összekülönbözik. Napi horoszkóp!