Lifestyle

Ismerjük fel időben a rettegett kórt, az életünk múlhat rajta – 3 tünet, ami mellrákra utalhat

Fontos hangsúlyozni, hogy a mell daganatos megbetegedése igenis gyógyítható, a kulcsszó azonban a megelőzés, illetve a szűrés. Ha ezt a három tünetet tapasztaljuk magunkon, mindenképp forduljunk orvoshoz.

Csomó a mellben

A mellben, illetve a hónaljban tapintható csomó az egyik legegyértelműbb és legtöbbek által ismert jele a mell daganatos megbetegedésének. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy a mellben, illetve hónaljban kitapintott csomó az esetek jelentős részében nem jelent rosszindulatú megbetegedést – vagyis attól még, hogy valamit észleltünk magunkon, nem szabad rögtön pánikba esnünk, de fontos, hogy minél előbb forduljunk orvoshoz. A havonta történő önvizsgálat és a rendszeres szűrővizsgálat fontosságát nem lehet eleget hangsúlyozni – köztudott tény, hogy minél előbb fordulunk szakemberhez, a mellrák annál jobban gyógyítható. Bár a melldaganat elsősorban a nőket érintheti, ritkább esetekben férfiaknál is előfordulhat, így náluk is életet menthet a rendszeres önvizsgálat.

A mellrákból való gyógyulás kulcsa az előzetes szűrés

Cikkünk folytatódik, lapozz.

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Valószínűleg te is álmodoztál már tökéletes, hófehér mosolyról, melyre rengeteg házi praktikát találhatunk az interneten. De vajon mind biztonságos?
Lifestyle
A kutyái már lefekvéskor nyugtalanok voltak, de ő nem vett róla tudomást. Csak másnap reggel derült ki, hogy miért viselkedtek furán az ebek.
Lifestyle
Nem kell többet a kertet ellepő kártevőktől tartanod, ha ezt az olcsó, két összetevős "csodasprayt" használod a növényeiden.