Megszűnik a magyar tévécsatorna – Ekkor sötétül el örökre

Már május végén befejeződik a friss műsorok gyártása, utána a júliusi teljes leállásig már csak ismétléseket sugároznak.

Megszűnik a Pesti TV

Két hónap múlva megszűnik a Pesti TV – értesült és hozta le hétfőn a Media1.hu, a hírt pedig még aznap megerősítette a csatorna is. „A Pesti TV kiadója, a TV2-csoporthoz tartozó Progress Media Hungary Kft. ma délután arról értesítette a kábelszolgáltatókat, hogy július 11-én megszűnik a Pesti TV adása. A műsorkészítés viszont csak május végéig folytatódik” – olvasható a PestiSrácok.hu oldalán a május 9-i bejelentés. Mindez azt jelenti, hogy júniustól a júliusi lekapcsolásig kizárólag ismétlések lesznek láthatók a csatornán.

A Media1.hu arról ír: hetek óta költségracionalizálás folyik a kormányközeli sajtóban, ennek esett áldozatául a 2020 őszén indult Pesti TV, melynek a programigazgatója Huth Gergely, a PestiSrácok nevű kormányközeli portál főszerkesztője. A csatorna és a portál szerkesztősége között további átfedések is vannak. A televízió tulajdonosai Vasziliy Miklós és Mészáros Lőrinc.

A Pesti TV megszűnése magyarázható a nézettséggel is, ugyanis mint ahogyan arról a Media1 beszámolt, az nagyon elmaradt a várttól, miközben a csatorna működtetése rendkívül költséges volt, és belső működési botrányok is kísérték. Előfordult az is, hogy a munkatársak a fizetésüket is késve kapták meg.

A csatorna nyilvános, programokkal teli bulival tervezi elbúcsúztatni a Pesti TV-t, összevonva a PestiSrácok.hu tízéves születésnapjával május 21-én, szombaton a budai Gesztenyéskertben.

Kétszer ötéves ciklusát követően május 9-én fejezi be államfői pályafutását Áder János. Ez alkalomból cikkünkben röviden összefoglaltuk a köztársasági elnök életútját, az elmúlt évtizedes tevékenységét, illetve, hogy mit hoz számára a jövő.

Leadfotó: 123rf

Oldalak