Megható összefogás: maszkokat és kézfertőtlenítőt gyártanak a magyar cégek

Szeretnék, ha mindenkinek jutna ezekből a hiánytermékekből, így egyesek teljesen átalakították a gyártósorukat is.

Jön az utánpótlás

A Panyolai Pálinkák egy olyan alternatív megoldással rukkolt elő a krízis okozta időkre, ami ráadásul multifunkcionális is. Piacra dobták a kézfertőtlenítő, és egyben vegyes gyümölcspárlatukat, aminek az alkoholtartalma 70 százalék. Mivel a jelen helyzetben, a hétköznapokban használt kézi fertőtlenítőszerek hiánycikknek minősülnek, a cégeknek nincs elegendő, megfelelő töménységű fertőtlenítő hatású alkohol a birtokában. A Panyolai Szilvórium Zrt. a saját eszközeivel szeretné segíteni a kialakult helyzetre való tekintettel közvetlen és közvetett környezetét, a magyar lakosságot, vállalatokat, és nem utolsó sorban saját munkavállalóit, és az ők és családjuk egészségügyi biztonságát. Az üvegen ráadásul két minden áldott nap hangoztatott fontos üzenet is megjelenik a: "Maradj otthon" és a "Moss kezet".

Maszk mentőegység

A számos hazai és nemzetközi sikert elért Nanushka divatcég is beszállt a jótékonysági akcióba, igyekeznek ők is példát statuálni, ezért maszkok gyártásába kezdtek. Hetente 2000 darab nem orvosi besorolású maszkot készítenek el eddigi kollekcióiknak legkiválóbb minőségű anyagaiból, ezen felül pedig 3000 darab sebészi maszkot is varrnak. A munkálatok március 24-én kezdődtek, így várhatóan az első adag maszkok április elején készülnek el.

Még több kézfertőtlenítő

Kéz- és felületfertőtlenítő gyárrá állította át egyik üzemét a MOL, hogy segítse a koronavírus elleni küzdelmet. A vállalat mindössze két hét alatt állította át almásfüzitői üzemének egyik, korábban szélvédőfolyadékot készítő gyártósorát. Az egység a nap 24 órájában, három műszakban megállás nélkül dolgozik és termeli ki a napi mintegy 50,000 literes mennyiséget. Az első legyártott mennyiségeket a MOL Lub már le is szállította a Magyarország kormánya mellett működő Operatív Törzs által meghatározott és a koronavírus kezelésében kiemelt fontossággal bíró állami intézményeknek (pl. kórházaknak, hulladékkezelőnek, közüzemeknek) és önkormányzatoknak. Azt ígérik, hogy a gyártás és a szállítás folyamatos lesz.

Most nem könnyű kicsalogatni őket az ágyból, de van néhány trükk, amit lelkiismeret-furdalás nélkül bevethetsz.

Leadfotó: MOL, TV2, Panyolai Pálinkák Fotó: Panyolai Pálinkák

Oldalak

Szólj hozzá Te is!