Díjvárományos könyvek, amik valódi társadalmi hatással bírnak

A Libri 2016-ban alapította a Libri irodalmi díjat és a hozzá kapcsolódó Libri irodalmi közönségdíjat, melyekkel célja a kortárs magyar irodalom népszerűsítése. A magyar olvasók 2020-ban sem maradtak minőségi magyar kötetek nélkül: ezt az állítást fényesen bizonyítja a Libri irodalmi díjak tíz idei döntősének listája. (x)

A legjobb 10

A díj alapítása óta közel 800 mű állt a döntőbe jutás kapujában, eddig 60 alkotás lett döntős, és 10 szerző kapta meg az elismerést. 2021-ben több mint 100 írónak volt esélye arra, hogy a döntősök közé kerüljön. Idén Bereményi Géza, Grecsó Krisztián, Halász Rita, Háy János, Jászberényi Sándor, Kiss Tibor Noé, Nádasdy Ádám, Selyem Zsuzsa, Szabó T. Anna és Tompa Andrea művére szavazhat a közönség és a zsűri. Többen már az elmúlt években is voltak jelöltek, illetve nyertesek. Jászberényi Sándor 2017-ben vehette át a Libri irodalmi díjat, Tompa Andrea pedig 2018-ban. Grecsó Krisztián Verája 2020-ban a közönség kedvence volt. De a döntősök között szerepelt már Nádasdy Ádám is, méghozzá két alkalommal, 2016-ban és 2020-ban.

libri kortárs írók díjazás szavazás

Társadalmi hatás

Kortárs irodalmi alkotásokként a díjvárományos könyvek hozzájárulnak a magyar kultúra jelenéhez, jövőjéhez, és valódi társadalmi hatással bírnak. Bennük a szerzők olyan kérdéseket és problémákat boncolgatnak, amelyekkel mi, olvasók hétköznapjaink során gyakran találkozunk. A Libri irodalmi díjak döntős szerzői rólunk, nekünk írnak, műveik lebilincselő alkotások, amik képesek nemcsak megszólítani, de elvarázsolni is az olvasót.

libri irodalmi díj könyvcsomag nyeremény

Válassz, szavazz, és nyerj!

Érdemes megismerni a kortárs magyar írók műveit, és kiválasztani közülük azokat, amelyek a legközelebb állnak hozzánk. A Libri irodalmi díjak döntősei közül az olvasók választása alapján kerül ki május közepén a Libri irodalmi közönségdíj nyertese. Válaszd ki a kedvencedet a 10 könyv közül, és szavazz a libri.hu/irodalmidij oldalon – a szavazók között a szervezők a 100 darab, a 10 döntős könyv egy-egy példányát tartalmazó könyvcsomagot sorsolnak ki.

Oldalak

Fashion&Beauty
Vasárnap a 89 éves, világhírű olasz divattervező, Giorgio Armani nem mindennapi showja zárta a milánói divathetet, aki egy mesebeli téli kertet álmodott meg a 2024-es őszi-téli kollekciójában.
Lifestyle
Milliók döbbennek meg a friss internetes bejegyzések és hírek kapcsán - azt mondják, fogalmuk sem volt erről. Az egyik márka telefonjai ugyanis egy titkos mikrofonnal vannak ellátva.
Lifestyle
Már egy kis adag is halálos lehet belőle, hiszen ötezerszer erősebb a heroinnál. Az elefántdrog már Európában van.