Ezek a legnépszerűbb szakmák a pszichopaták között - A tiéd is köztük van?

A szociopaták általában roppant titokzatosak, ravaszak és mindeközben teljesen normálisnak tűnnek. Az antiszociális személyiség a „nem szeret, nem szorong, nem tanul” negatív triásszal írható le a legrövidebben. Az ilyen típusú embereknek legtöbbször csak egy közös vonásuk van: a karrierjük.

A te szakmádban is sok a pszichopata?

Kevin Dutton, brit pszichológus és író évek óta tanulmányozza a pszichopátiát. Kutatása és alapos elemzése alapján megírta a Pszichopaták bölcsessége című könyvet, ahol 10 olyan szakmát tárt fel, amelyet az ilyen típusú emberek legtöbbször választanak. Íme a lista!

Köztisztviselő

A pszichológus szerint a köztisztviselő a 10. helyen áll azon munkák listáján, amelyeket a pszichopaták általában választanak. Az ilyen emberek ugyanis olyan hatalmat és irányítást akarnak, amelyet köztisztviselőként könnyű megszerezni. Voltak olyan különleges esetek, amikor egy-egy kormány szándékosan alkalmazott ilyen típusú embereket bizonyos problémák kezelésére. Például 2014-ben Nagy-Britannia pszichopatákat alkalmazott a rend fenntartására a válság idején, mert az ilyen személyek nem érzenek empátiát és nincs erkölcsi kódexükkel. Okosak és logikusak. Ez azt jelenti, hogy pontosan úgy fogják végezni a munkájukat, ahogy kellene.

Szakács

A pszichopaták rendkívül stresszállóak és káoszban is boldogulnak, ezért remekül megtalálják a helyüket egy forgalmas konyhában is. Gordon Ramsay séf egyszer azt mondta, hogy a szakácsok őrültek. Elegánsak, finomak, megszállottak, gyakran heti 100 órát dolgoznak, és szándékosan intenzív légkört teremtenek.

Papság

Joe Navarro, az FBI veteránja elmagyarázta, miért választanak egyes pszichopaták vallási munkát. Az egyik fő ok az, hogy a vallási szervezetek törvényessé tehetik cselekedeteiket és mások cselekedeteit. Nagyon könnyű információt szerezni az emberek vallásos zsarolásához és manipulálásához is.

Lapozz a cikk folytatásáért!

Lapozz a cikk folytatásáért!

Fotó: 123RF.com

Oldalak

  • 1
  • 2