Elárulta a hosszú házasság titkát a pár, aki most ünnepelte a 81. házassági évfordulóját

1941-ben volt az esküvőjük, akkor még senki nem gondolta volna, hogy ilyen sokáig kitartanak egymás mellett. Tavalyi tölgylakodalmukhoz még II. Erzsébet királynő is gratulált.

A leghosszabb brit házasság

Január 4-én ünnepelte meg a 81. házassági évfordulóját a 102 éves Ron Bond és 100 éves felesége, Joyce. Ezzel ők a rekordtartók, ugyanis az övékénél még nem volt hosszabb frigy Nagy-Britanniában. Pedig a Daily Mail beszámolója szerint, amit a hirado.hu szemlézett, az 1941-es esküvő idején – amikor a menyasszony még csak 19, újdonsült férje pedig 21 éves volt – még nem jósoltak nagy jövőt a párosnak, akik saját bevallásuk szerint első látásra egymásba szerettel. Ők azonban mindenkire rácáfoltak, és immár több mint nyolc évtizede kitartanak egymás mellett jóban-rosszban.

Az idő minden kétséget kizáróan őket igazolta, tavalyi tölgylakodalmukra II. Erzsébet királynőtől kaptak egy gratuláló levelet, idén pedig családi körben ünnepeltek, teával és süteménnyel, de fiuk, Bill azt is elintézte, hogy személyes köszöntőt kapjanak a BBC Radio 2 műsorvezetőjétől, Ken Bruce-tól.

A házaspár szerint az a hosszú kapcsolatuk titka, hogy odafigyelnek egymásra, és képesek kompromisszumot kötni. Joyce szerint nincs főnök a kapcsolatukban, mindketten adnak és kapnak is. Férje is a kölcsönös odafigyelést hangsúlyozta. „Az élet néha nehéz, de együtt dolgozunk rajta. Vigyázunk egymásra” – mondta. „A szüleim igazán inspirálóak, nemcsak a bátyámnak és nekem, hanem az unokáiknak, dédunokáiknak és ükunokáiknak is” – mondta az ünnepségen lányuk, Eileen.

Az orosz asszony mindig ikreknek adott életet, összesen 27-szer volt terhes, egy másik nő viszont 38 terhességet hordott ki. Cikkünkben bemutatjuk a magyar rekordereket is.

Leadfotó: 123rf

Oldalak