Ez a legnagyobb hiba, amit egy gazdi a kutyája halála előtt elkövethet

Megható gondolatok.

Egy állatorvos üzenete

Jessica Vogelsang író és állatorvos; rengeteg kedvencet altatott már el, és még több összetört gazdit vigasztalt meg. Egy nagyon szívhez szóló és tanulságos blogbejegyzés jelent meg tőle a HuffingtonPost hasábjain, amiben arról ír, tudhatjuk-e, mikor jön el az ideje annak, hogy a szeretett állatunkat elaltassák. A következőkben szó szerinti fordításban közöljük gondolatait.

Honnan tudjuk..?

Bárcsak lenne a kedvenceknek egy gombjuk, amit megnyomhatnának, amikor készen állnak arra, hogy elaltassák őket! Nagyon sok szomorúságtól kímélné meg a gazdikat, akik tisztában vannak vele, hogy egy hihetetlenül fontos döntést kell meghozniuk a szenvedő kisállatukkal kapcsolatban. Persze, ilyen gomb nem létezik, így a legritkább esetben tudjuk pontosan, mikor jön el az idő.

Sokan beszélnek a Tekintetről. A Tekintetről, ami jelzi, hogy az állat már nem tud tovább élni. „Felismered, ha látod.” – mondják azok, akik már átéltek ilyesmit. És igazuk van. Nehéz leírni, hogy miért – talán amiatt a láthatatlan, de szoros kötődés miatt, ami a gazdi és a kedvence között feszül. Én is számtalanszor láttam már a Tekintetet, és biztosan állíthatom, félreismerhetetlen. Egyfajta megnyugtatás ez, beleegyezés, ami megerősíti a gazdit abban a hitben, hogy a kedvence is tudja már, tovább kellene lépnie.

A probléma az, hogy nem mindenki látja meg a Tekintetet.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2
Címkék:

Szólj hozzá Te is!