Koronavírus: július elsején újabb lazítások jönnek, sőt némelyik már most életbe lép

Az új intézkedéseket Novák Katalin, a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs vezetője ismertette.

Egész nyáron szervezhetnek tábort a köznevelési intézmények

A koronavírus-járvány visszaszorulása miatt július elsejétől újabb enyhítések lépnek életbe Magyarországon - jelentette be Novák Katalin tárca nélküli miniszter, a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs vezetője.

A friss döntések egy része a gyerekeket érinti, ezek a következők:

  • július végéig meghosszabbítják a gyermekfelügyeletet a köznevelési intézményekben, ezt a lehetőséget most is naponta 15-17 ezren veszik igénybe
  • elindultak az Erzsébet-táborok, 150 ezer gyerek nyaralását teszik így lehetővé
  • egész nyáron szervezhetnek tábort a köznevelési intézmények, az augusztus 23. utáni időszakra vonatkozó tiltást megszüntették

Feloldották továbbá azt a korlátozást is, hogy a gyermeküket kísérő szülők nem léphetnek be a köznevelési intézmény épületébe, de egyedileg szabályozhatják a beléptetést az intézmények.

A miniszter leszögezte, hogy a lakodalmak szabadon szervezhetők közművelődési intézményekben is, valamint hangsúlyozta: ebben az esetben is ugyanazok a szabályok érvényesek, mint általában az esküvőknél.

Novák ezek után arra is kitért, hogy az operatív törzs szerint a hatályos védelmi intézkedések újragondolását teszi szükségessé a járványhelyzet javulása, továbbá részben a nagy meleg - a testület ezt a munkát is elkezdte.

Fotó: 123rf

Lapozz, még nincs vége!

Oldalak

  • 1
  • 2