Januári könyvajánló – 6 izgalmas olvasnivaló, amik hamar a kedvenceid lesznek

Új év, új könyvek, amelyek garantáltan feldobják a hónapot.

Kiss Henriett: AutoNŐmia – A jó párkapcsolat titka

Mit is jelent az autonómia? Milyen tévhitek kapcsolódnak hozzá? Hogyan teremtsük meg nőként az autonómiánkat és miért fontos ez a párkapcsolatban? Többek között ezekre a kérdésekre kaphatsz választ a könyvben. Az írónő a saját példáin, valamint esettanulmányokon keresztül tárja fel és ad útmutatást arra, hogyan teremtheted meg az önállóságodat és szabadságodat nőként. Kiss Henriett hiánypótló írással kedveskedik minden olyan nőnek, aki számára fontos a szabadság, és minden olyan férfinak, akik egyenrangú, kiegyensúlyozott társat szeretnének maguk mellett tudni. Egy könyv az autonóm nőiségről – a nőiség autonómiájáról. Fajsúlyos, mégis könnyed olvasmány, ami ráadásul kényelmesen elfér egy női ridikülben!

Kiadó: Leviter Kft. és Nemzetközi NPL
Ár: 3390 Ft

Fayer Sándor: Ördögi kör

A könyv egy vérbeli akcióregény: Kaulban és környékén, a kiismerhetetlen afgán terepen játszódik, főhőse pedig Tamás, a magyar katona, akinek sikerült az amerikai tengerészgyalogság kötelékébe kerülnie. Tamást, aki folyton bunyókba keveredik, újra és újra Afganisztánba vezénylik, ahol egyetlen másodpercre sincs biztonságban az élete. A szerző, Fayer Sándor maga is jól ismeri a katonai közeget, hiszen évtizedeken át a harcokról szóltak mindennapjai, hihetetlen katonai múlttal rendelkezik, és éveket töltött az afgán és a balkáni hadszíntéren. Az Ördögi kör című könyvről elmondható, hogy egy fejlődésregény, hiszen főszereplőjét akaratlanul is megváltoztatja a világ, habár nem vágyik erre. Afganisztán azonban megcsavarja az embert, és egy borzalmas élmény hatására Tamás is változni kezd.

Kiadó: Athenaeum Kiadó Kft.
Ár: 3999 Ft

Caroline Criado Perez: Láthatatlan nők

A Láthatatlan nők című könyv bemutatja, hogy ebben a többnyire férfiak által és férfiak számára tervezett világban semmibe vesszük a népesség felét. A könyv feltárja a nemek közötti adatszakadékot, vagyis az ismereteinkben lévő hiányt, amely súlyos hatást gyakorol a nők életére. Az újságíróként dolgozó szerző rengeteg hétköznapi példán keresztül és adatokkal alátámasztva mutat be megdöbbentő történeteket a világ minden tájáról, a várostervezéstől kezdve a nők elleni erőszakon át a média közegéig. A könyv az angol Amazon kiemelkedően sikeres kiadványa volt, és többek között a Royal Society Science Book Prize-t is megnyerte.

Kiadó: Gabo Kiadó
Ár: 4990 Ft

Park Dzsó-Szuk, Jon Szang-Ho: Vonat Puszánba – Zombiexpressz

A kultikussá vált koreai zombihorrorfilm regényesített változata – a könyv egy apa kétségbeesett küzdelméről szól, akinek minden vágya, hogy megvédje lányát a Szöulból Puszánig tartó vonatút alatt. A munkamániásnak titulált Szogu vonatra száll kislányával, hogy Puszanban találkozzon volt feleségével, azonban egy azonosítatlan vírus terjedt el országszerte. Fertőzött emberek özönlik el az utcákat, akik megharapnak mindenkit, akit érnek, és elszabadul a zombijárvány. Szogu megpróbálja eljuttatni kislányát az egyetlen biztonságos városba, Puszánba, ami természetesen nem könnyű feladat, és rengeteg kalanddal és megpróbáltatással kell szembenézniük útjuk során.

Kiadó: Athenaeum Kiadó Kft.
Ár: 3699 Ft

Walter Isaacson: Einstein – Egy zseni élete és világa

Leonardo da Vinci és Steve Jobs életrajzírója, Walter Isaacson amerikai író, újságíró és történész most a 20. század egyik legnagyobb zsenijéről, Albert Einsteinről írt könyvet, amivel megkísérelt betekintést nyújtani a század talán legnagyobb elméjének működésébe. Albert Einstein minden idők egyik legjelentősebb tudósa, akinek összetéveszthetetlen karaktere máig meghatározza mindazt, amit nagy általánosságban a különc zsenikről gondolni szokás – jellegzetes hajviselete, pimasz nyelvöltése, szállóigévé vált kijelentései, híres egyenlete és a relativitás elmélete azok számára is ismerősek, akik tudományos munkásságáról keveset tudnak. Einsteinről mindenki hallott, mégsem tudjuk igazán, ki is volt ő valójában, a könyv azonban megismerteti az olvasóval a korszakalkotó fizikus mögötti magánembert.

Kiadó: Helikon Kiadó
Ár: 5999 Ft

Finy Petra: Marlenka

Finy Petra legújabb regénye identitástörténet: főhőseinek hosszú utat kell bejárniuk ahhoz, hogy rájöjjenek, kik is ők valójában. Marlenka vonzza magához a narcisztikus személyiségeket, és gyenge ahhoz, hogy ellenálljon nekik. De vajon miért viselkednek furcsán gyermekei, és miért tör az asszonyra rosszullét a Városmajor egyes pontjain? Az 1944 telén a városrészben történt tragikus események Marlenka családjának több nemzedékére kihatnak, a gyógyuláshoz pedig több nemzedéknyi idő szükséges. Marlenkának és gyermekeinek meg kell dolgozniuk a boldogságért és a szerelemért, ám a harmónia még így is törékeny marad.

Kiadó: Athenaeum Kiadó Kft.
Ár: 3999 Ft

Szakemberek szerint életünk alakulása is kideríthető belőle!

Oldalak