Közeleg a szeretet ünnepe! Ezek a jótékonykodás legegyszerűbb módjai

Több százezer család él krízishelyzetben Magyarországon. A szegénység első pillantásra nem mindig látható. Van, ami sokak számára teljesen hétköznapi, másoknak azonban nehéz életkörülményeik miatt szinte elérhetetlen. Ilyen lehet egy meleg vacsora, egy nélkülözhetetlen ruhadarab, vagy akár a naponta szükséges pelenka. Mutatjuk, karácsony közedtével hogy segíthetsz nekik a legegyszerűbben!

Adományvonalak

Egy igen egyszerű, és szerencsére többnyire elterjedt módja a segítségnyújtásnak az adományvonalak. Nem kell hozzá más, mint egy telefon, és annak a szervezetnek az adományvonala, aminek te pénzt szeretnél adni. A kisebb és a nagyobb összegeket is szívesen fogadják. Lehet küldeni pénzt a daganatos gyermekeknek, az állatkórházaknak, de azoknak a szervezeteknek is, akik a környezetet próbálják megvédeni. Tulajdonképpen ehhez a fajta segítségnyújtáshoz ki sem kell mozdulnod a házból. Ide pedig tökéletesen illik az a mondás, hogy „a legkisebb is számít”.

Családsegítők

Ma már nemcsak a fővárosban, hanem minden településen, legyen az város vagy falu, vannak családsegítő központok. Ez az egyik legegyszerűbb módja a segítségnyújtásnak. Megunt, kinőtt ruháidat, vagy használt, de jó állapotban lévő könyveidet, régi játékaidat stb. összepakolod pár szatyorba, és egyszerűen besétálsz vele a legközelebbi családsegítő központba, és otthagyod a dolgokat. A többit majd a jótékonysági szervezet elintézi. Ennyi az egész- neked is jó, hiszen megszabadulsz felesleges dolgaidtól, és a rászorulóknak is jó, mert ezek a dolgok nekik sokkal többet jelentenek, mint azt te el tudnád képzelni.

Használtruha gyűjtőkonténerek

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a használtruha gyűjtőkonténerek is. A „Segítsen, hogy mi is segíthessünk” feliratú konténereket a Magyar Vöröskereszt helyezi ki az ország különböző pontjaira, és nemcsak a nagyvárosokba. Itt a segítségnyújtás módja a következő: már nem kívánatos, de nem szakadt vagy használhatatlan ruhákat összegyűjteni otthon, elmenni vagy elautózni a legközelebbi használtruha konténerhez, és egyszerűen beledobni a ruhadarabokat. Ennyi. A munka nagyrészét ismét nem nekünk, hanem az alapítványnak kell elvégezni.

Cipősdoboz akció

Az egyik legismertebb és legnagyobb jótékonysági mozgalom már évek óta rendszerint karácsonykor történik, ez pedig a cipősdoboz akció. A mozgalom lényege, hogy a hátrányos helyzetű, nehéz sorsú, beteg vagy éppen árva gyerekeknek segítsen. Ehhez nem kell mást tenni, mint megkeresni otthon egy cipősdobozt, és megtölteni játékokkal, tisztálkodási szerekkel, édességgel és egyéb földi jóval. Fontos persze, hogy csak jó állapotban lévő dolgok kerüljenek a dobozba. A kész munkát ezután be kell csomagolni, rá kell írni, hogy milyen nemű és korú gyermeknek szánod, és elvinni valamelyik Vöröskereszt által kijelölt pontra, ahol átveszik tőled a csomagot. Neked maximum csak pár óra, egy szegény gyermeknek viszont az öröm és a felismerés, hogy törődnek vele és nincs egyedül.

Legyünk együtt nagyok a legkisebbekért! (x)

A dm hét éve szervezi meg az Együtt a babákért programot, amely során pelenkával támogatja a rászoruló családokat, így a szülők az erre szánt összeget másra, életszínvonaluk növelésére fordíthatják. A dm jelképes keresztapai szerepet vállalva 260 családnak biztosít fél évre elegendő pelenkát 20 millió forint értékben. Csatlakozz a programhoz te is, és segíts a rászoruló családokon pontadományozással a dm üzleteiben.

Fotók: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!