Egy magyar találmány, amit kevesen ismernek - kaqun vizes kezelésen jártunk

Lehet, hogy még te sem hallottál az úgynevezett kaqun vízről, mely oxigénnel dúsított tulajdonságának köszönhetően fontos szerepet játszik a szépségápolásban, valamint számos pozitív élettani hatása van. Kevesen tudják, hogy egy magyar találmányról van szó, melynek különlegessége a sajátos technológia. Nemrég volt alkalmunk kipróbálni egy ilyen kezelést Budapesten, a következőkben pedig beszámolunk az élményeinkről.

Egy magyar találmány, amit kevesen ismernek

Szerintem bátran kijelenthetjük, nincs olyan nő, aki ne vágyna bizonyos időközönként egy 100 százalékos feltöltődésre - legyen ez akár egy aktívabb pihenés, sport, vakáció, szépségszalonban felfrissülés vagy egy felejthetetlen spa élmény. Én személy szerint utóbbit részesítem a listából előnyben, és olyan szerencsés vagyok, hogy a közelmúltban kipróbálhattam az úgynevezett kaqun kezelést, mely egyébként egy magyar találmány, viszont csak kevesen ismerik.

A kaqun víz

A kaqun tulajdonképpen oxigénnel dúsított víz, ami belsőleg is fogyasztható, illetve wellness formájában is alkalmazható. 15 éven keresztül fejlesztették azzal a céllal, hogy rendszeres fogyasztása, használata hosszútávon javíthassa az életminőséget. Tudományosan bizonyított, hogy a kezelések után a vendégek számos pozitív élettani hatást tapasztalnak. Az évek során az eljárás fokozatosan hazánkban is egyre elterjedtebbé vált, de igazán 2015-ben jött az áttörés nemzetközi szinten is, amikor a kaqun Ázsiában, Ausztráliában és a Közel-Keleten is elindulhatott hódító útjára (ezeken kívül egyébként az Egyesült Államokban is működnek Kaqun Spák). Magyarországon összesen hat klubban próbálhatják ki az érdeklődők a különleges víz hatásait, vehetnek részt kezeléseken és élvezhetik a kaqun élményt.

Fontos megjegyezni, hogy a kaqun víz - bár tényleg vannak pozitív élettani hatásai - nem gyógyszer és nem csodaszer. Saját technológiával készül, melynek előállítása számítógéppel vezérelt eljárással történik. A gyártás során nem kerülnek felhasználásra kemikáliák.

Kaqun élmény

Ahogy említettem, nemrég ki tudtuk próbálni, hogyan is néz ki egy ilyen kaqun kezelés. A dolog nagyon egyszerű: a spában tökéletesen nyugodt környezetben belefekszünk egy kád oxigénnel dúsított vízbe 50 percre, és más emberként jövünk ki belőle. Nem túlzás, tényleg ezt éreztük a fürdő után. Az alábbi képen láthatóhoz hasonló kabinokban/szobákban történik a projekt, melyek közül egy kivétellel mindegyik egyszemélyes (ahogy a fotó is mutatja, mi a párosban voltunk). Ez szerintem azért pozitív, mert itt tényleg maximálisan tudsz relaxálni, teljes nyugalomban, ha a szótárban találni kellene az "énidőre" egy kifejezést, az a kaqun fürdő lehetne. Közben zenét hallgathatsz, TV-t nézhetsz, vagy csak 100 százalékos csendben pihenhetsz közel egy órán keresztül.

Egy kád vízben nem otthon

Mielőtt felmerülne benned a kérdés, hogy tulajdonképpen mi értelme van nem otthon belefeküdni egy kád vízbe, felsorolunk pár érvet:

  • ez a víz értelemszerűen nem az a verzió, amit te otthon engedsz a kádba - oxigénnel dúsított, aminek sok egészségügyi, élettani hatása van, például szerepe lehet az öregedésgátlásban (gyönyörű és babapuha bőröd lesz utána), de ízületi és egyéb érrendszeri problémákra is megoldást nyújthat;
  • fontos, hogy a kaqun víz nem hűl ki - 38,5 fokos (nagyon kellemesen meleg), és a technológiának köszönhetően fél fokot sem csökken a hőmérséklete az 50 perc alatt;
  • végeredményben - amikor kiszállsz belőle - tökéletesen sima, puha, selymes tapintású bőrt kapsz, és persze fantasztikusan feltölődve, relaxáltan jössz ki a kezelés végén.

A kaqunnak a szépségápolásban is szerepe van tehát, melyhez hozzátartozik, hogy nem csupán a fürdő a kezelés része, masszázsra is be lehet menni a spában, ami extra kényeztetés és hab a tortán. Az élményhez egyébként - aki szeretne - kérhetünk pezsgőt helyben, de más - esetlegesen különlegesebb - kérésekre is nyitottak a klubban, hiszen a vendég az első.

Szépségápolás

Még a szépségápolásnál megjegyezzük, hogy a kezelésen túl - ahogy említettük - a kaqun vizet belsőleg is lehet fogyasztani kúraszerűen. Az oxigéntartalom miatt energikusabbá válhatunk tőle hosszútávon, a belőle/általa készült bőrápolási termékek - gélek - beépítése a szépségrutinunkba pedig extrán gondoskodhatnak a ragyogó megjelenésről, bőrünk egészségéről.

Fotó, leadfotó: Femcafe

Oldalak

Szólj hozzá Te is!