7 figyelmeztető jel, miszerint valaki titokban féltékeny rád

Az észrevétlen vagy figyelmen kívül hagyott féltékenység mérgező viselkedéssé fokozódhat, amely olyan drasztikusan megváltoztathatja a barátodat, hogy egy idő rá sem ismersz. A probléma itt az, hogy a legtöbb ember mélyen elrejti ezeket az érzéseket, és nehéz megmondani: féltékenyek -e ránk vagy sem. Szerencsére van néhány módja annak, hogy megtudd, barátod negatív érzelmeket táplál-e veled kapcsolatban vagy sem.

Egy féltékeny barát könnyen lehúzhat téged, és akár a kapcsolatotokat is tönkre teheti. Arról, hogy ő féltékeny, nem te tehetsz, hiszen ez a saját önbizalomhiányából ered. Ennek ellenére természetesen nem szabad legyinteni arra, ha azt veszed észre: a barátod féltékeny rád.

Szerencsére, ha időben azonosítod a problémát még tehetsz ellene. Így elkerülheted, hogy a kapcsolatotok jelentős mértékben megromoljon és esetleg az elválás mellett döntsetek.

1. Sértéssel bókol neked

Ha a barátod féltékeny rád, minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy bókokkal támadjon. De figyelj arra, amit mond, mert lehet, hogy rosszindulatból mondja. Vigyázz a passzív-agresszív kifejezésekre.

Például lehet, hogy új állást kaptál, és a barátod így bókol neked: „Ez elképesztő, annyira szokatlan, hogy ilyen tapasztalatlan embereket vesznek fel, de gratulálok.”

Lapozz tovább, a cikk folytatódik!

fotó: 123rf.com

Oldalak