Színesek, könnyűek és érdekesek - Ezekkel a játékokkal szerezz örömet idén gyermekednek!

Minden gyermeknek szüksége van játékra. A játék fejleszt: a különböző fejlődési szakaszokban más-más játékra van szükség. A játék a gyermek testi, lelki, szellemi fejlődését segíti elő, miközben az érzelemvilága is gazdagodik, hiszen rengeteg élményben lesz része az adott játékkal történő játszás során. (x)

A gyerekek és a játék

Már egészen kicsi kortól szükség van a játékra. A csecsemőknek is fontos, hogy legyenek játékaik, hiszen nekik is szükségük van a tapintás, az érzékelés fejlesztésére. Majd később a finommozgások, a motoros képességek fejlesztése kerül előtérbe, illetve a kognitív, készségfejlesztő játékokról sem szabad elfeledkeznünk.

Egyes játékok a kommunikáció fejlesztésére, míg más játékok a gondolkodás, a problémamegoldó képességek fejlesztésére helyezik a hangsúlyt. Az sem mellékes, hogy mindig a gyermek készségeinek, képességeinek megfelelő játékot szükséges kiválasztani, illetve a gyermek életkorát is mindig figyelembe kell venni.

Szerepek

A gyerekek kíváncsiak. A szülőkön múlik, hogy mennyire segítik abban a gyermekeiket, hogy ezt a nyitottságot megőrizzék felnőttkorukban is. A játékoknak azért is van olyan fontos szerepe a gyermek személyiségfejlődésében, mert lehetőséget ad önmaga megismerésére. Ez dönti el, hogy az élet mely területén tudja kibontakoztatni a benne lévő ismereteket.

Természetesen a játék során nem csak saját magát, az erősségeit is megismerheti a gyermek. Nem csak arra jó a játék, hogy megismerje a testét, a határait, hanem a tágabb és a szűkebb környezetét is felfedezheti. A játék alapot ad az empátia fejlesztésére, a szociális kapcsolatok kiépítésre és megerősítésére, és a játék még arra is lehetőséget ad a gyermeknek, hogy különféle szerepeket sajátítson el. Gondoljunk csak arra, amikor a gyermek apást-anyást, vagy orvosost játszik.

Kint és bent

A gyerekeknek benti időtöltésre és kinti játékra is lehetőséget kell biztosítani. A benti játékok során is nagyon sokféle készség, képesség fejlődik, de a testi és szellemi fejlődés alapja a kinti, friss levegőn töltött idő is. A kinti játékok, mint a mászókázás, a biciklizés, a labdázás, a futkározás a nagymozgást fejleszti, ezáltal a gyermek koordinációs készsége is fejlődik. A benti játékok során a kézügyességet és a kognitív képességet fejlesztő játékokat is szükséges előnyben részesíteni.

A Fisher-Price márkáról röviden

A Fisher-Price márka ma már minden kisgyermekes családban ismert. A céget 1930-ban alapította Hermann Fisher és Irving Price. Kezdetben fából és acélból készítettek játékokat, majd 1950-től a műanyag játékok kerültek előtérbe.

A Fisher-Price játékok a gyerekek nagy kedvence, hiszen színesek, a legtöbbjük világít, zenél és nem utolsó szempont, hogy könnyűek és rettentően érdekesek. Nem lehet őket egyhamar megunni, mert leköti a gyerekek figyelmét és több alkalommal is örömmel veszik kézbe azokat. A márka a minőséget is garantálja, ami a szülőknek egy fontos szempont, hiszen minden szülő a legjobbat szeretné a gyermekének.

Fisher-Price játékok a gyermekek igényeit figyelembe véve

A Fisher-Price egy márka. Ez a márka olyan gyerekjátékokat takar, amely nem csak a gyermekek szórakoztatását tűzte ki célul, hanem a gyermekek fejlődését is elsődlegesnek tartotta. Minden korosztályra gondoltak, így már az újszülöttek számára is vannak érdekes és hasznos játékok.

Fisher-Price játékok 0 éves kortól

A Fisher-Price: Nőj velem, Pici Poci Láma már az első napoktól jóbarátja lehet a kicsinek, hiszen ez a plüss lehet a társa, akit mindenhová magával visz. Használhatja párnaként, de rakosgathatja is és kedvére zöröghet is vele.

A Puha vízálló vetítőt szintén 0 éves kortól élvezhetik a gyerekek. A gyermek nyugodt éjszakai alvását biztosítja, hiszen a félórás altatózenével ringatja álomba a picit, miközben csillagos fényárban úsztatja a gyerekszobát.

Fisher-Price játék 6 hónapos kortól

Féléves korban a babák egyre nyitottabbak a világra, egyre több ingerre van szükségük. A Fisher- Price Beatbo vonat egy mozdony, amely játékosan, zene kíséretében segít elsajátítani a kicsiknek a színeket, az alakzatokat és a formákat.

Fisher-Price játék 1 éves kortól

A Fisher-Price BeatBo robotot egyéves kortól élvezhetik a gyerekek. A multifunkciós robot nem csak énekel, hanem táncol is. A gyermekek olyan ismereteket sajátíthatnak el, mint számok, dalok és betűk.

A Tanuló Kutyust szintén egyéves kortól javasolják. A plüss, interaktív kutyus is nagyon sok ismeretanyagot közvetít a gyerekeknek. A kicsik meg tanulhatnak számolni, megismerhetik a színeket, az érzelmeket, a testrészeket, de az ABC betűit és új szavakat is elsajátíthatnak.

Fisher-Price játék 1 és 3 éves kor között

A Fisher-Price Tanuló okostelefon használatával nem csak a felnőttek viselkedését sajátíthatják el a kicsik, de számos ismeretre tehenek szert a használata közben. A 12 gomb lenyomását követően dallamok és dalok csendülnek fel. A kicsik megtanulnak, számolni és többféle üdvözlési formával is megismerkedhetnek.

A Fisher-Price fa kockákat nem csak az 1-3 éves korosztály, hanem a négyévesek is bátran használhatják. Miközben az oroszlán vagy elefánt kirakásával próbálkoznak, a színekkel és formákkal ismerkedhetnek meg.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!