Lifestyle

Itt a legújabb szerelmi teszt a TikTokon: hódít a Ketchup kihívás

Hogyan segíthet egy kis ketchup meghatározni a párkapcsolatod minőségét? Újabb őrült TikTok trend terjed, amivel a párok egymást tesztelhetik.

Ketchup kihívás

Első pillantásra a "ketchup kihívás" néven ismert virális közösségi média trend a TikTok legújabb háztartási hackjének tűnhet, amely a szósszal való takarításra utal és bár a takarítás valamelyest tényleg része a tesztnek, a tényleges cél a párkapcsolatokban lévő felek titkos tesztelése. A lényeg, hogy az egyik személy (általában egy nő) szándékosan ketchupot nyom a konyhapultra vagy az asztalra, majd megkéri partnerét, hogy takarítsa fel. Természetesen az egészet videóra veszik, és közzéteszik a TikTok-on vagy az Instagramon, ahol a kommentelők mérlegelhetik a férfiak azon képességét – vagy annak hiányát –, hogy hatékonyan feltakarítsanak egy egyszerű rendetlenséget, ahelyett, hogy elkennék, és még rosszabbá tennék azt. De vajon van bármi pszichológiai alapja a műveletnek? A LifeHacker két kapcsolatokra szakosodott klinikai pszichológust kérdezett a témában. Részletek a galériában!

Mit üzenhet nekünk a ketchup kihívás a kapcsolatunkról? Míg a ketchup kihívásokkal kapcsolatos videók némelyikét egyértelműen úgy készítették el, hogy az figyelemfelkeltő és szórakoztató legyek, mások ténylegesen komolyan vették a kihívás tesztelési funkcióját – vélekedik Carla Marie Manly, Ph.D. , kapcsolatokra összpontosító klinikai pszichológus. "Azok, akik a ketchup kihívást használják arra, hogy megfigyeljék partnerük hiteles reakcióját egy konyhai rendetlenségre, azt próbálják felmérni, hogy a partnerük érett módon kezeli-e az ilyen típusú helyzeteket" - mondja Manly. Ez számukra annak a mutatója, hogy párjuk hajlandó-e értelmesen kezelni az élet más zűrzavaros helyzeteit, és a ketchup kihívást partnerük általános érzelmi érettségének próbájaként használhatják. "Pszichológusként azonban nem valószínű, hogy egy partner válasza egy ketchupos kihívásra összefügg azzal az általános képességgel, hogy élete más aspektusait egészséges módon kezeli e” – teszi hozzá a szakértő.
Kattints a további képekért!

Vajon neked is vannak pszichopata hajlamaid? Ismét előkerült egy régebbi internetes teszt, amely állítólag megválaszolja neked a kérdést mindössze néhány perc alatt.

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Veled is előfordult már, hogy szinte megundorodtál a kedvenc parfümödtől a menstruációd idején?
Fashion&Beauty
Mutatjuk, hogy mit pakolj a bőröndödbe, hogy felszabadultan, de mégis stílusosan érezd magad a nyaralás alatt.
Sztárok
Alig akarjuk elhinni, de Sandra Bullock hamarosan 60 éves lesz, pedig friss fotóit elnézve simán letagadhatna minimum 15 évet. Vajon hogy csinálja?