5 introvertált híresség, aki bizonyítja: nem a harsányság a siker kulcsa

Ha nekik sikerült...

Introvertált hírességek

Az introvertált latin eredetű szó, nehezen barátkozó, befelé forduló típusú, külső világtól elforduló emberre használják. Bár a leírás alapján azt hihetnénk, az ilyen személyiségekből még csak véletlenül sem lehet sztár, számos híresség van, aki rácáfol erre az állításra, és bebizonyítja: a sikerhez nem feltétlenül kell nyitottnak, harsánynak, vagyis extrovertáltnak lenni.

1. J.K. Rowling

Az 52 éves J.K. Rowling, aki varázslattal töltötte meg a gyerekkorunkat, intelligens, szellemes - és introvertált. Az írónő szeret egyedül lenni, így ugyanis jobban és tisztábban tud agyalni, mint emberek között. Saját bevallása szerint a Harry Potter könyvsorozat ötlete is egy magányos, 4 órás vonatozás alatt született meg. "A legnagyobb frusztrációm az volt, hogy egyetlen olyan tollat sem találtam a táskámban, ami fogott volna, és amivel írhattam volna. Kölcsönkérni túlságosan szégyelltem bárkitől is, így fejben építettem fel mindent: csak ültem és gondolkodtam, miközben az összes részlet elraktározódott az elmémben" - így Rowling, aki Harry Potter sztorijával örökre megváltotta jegyét az irodalom nagyjai közé.

2. Albert Einstein

A 20. század legnagyobb tudósának tartott, német származású elméleti fizikus mindig is befelé fordulónak, introvertáltnak vallotta magát, úgy gondolta, a legjobb felfedezéseket akkor tehetjük, ha nem zavar minket senki. "Az egyszerű élet monotonitása és magánya serkenti a kreatív gondolkodást" - szól Albert Einstein híres mondása, ami akár életfilozófiája is lehetne a boglyas hajú zseninek.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotók: Instagram

Oldalak