Figyelem: új kapcsoló jelent meg az Instagramon, te is be akarod majd állítani

Az új frissítés a kényes Instagram-tartalmakra vonatkozik.

Az új szolgáltatás az érzékeny tartalmakat érinti

Az Instagram régóta lehetőséget ad arra, hogy a felhasználók ne csak saját maguk keressenek rá más felhasználók tartalmaira, hanem böngészhessenek is azok között. Ezt szolgálja az alkalmazásban a Felfedezés fül, amely a felhasználók érdeklődési körét is figyelembe véve válogatja össze mások fotóit, videóit. Az ajánlott tartalmak között azonban olyasmi is megjelenhet, ami nem nyeri el mindenki tetszését, sőt akár sértő vagy felkavaró is lehet, még akkor is, ha egyébként a felhasználási feltételeket nem sértik meg vele. Hogy az ilyeneket kiszűrje az Instagram, egy új eszközt vezet be a platformon – az új funkcióra a hvg.hu hívta fel a figyelmet.

A Kényes tartalom szabályozása (Sensitive Content Control) nevű fejlesztésnek köszönhetően a felhasználó kiválaszthatja, hogy mennyi érzékeny tartalmat akar látni a Felfedezés fülön, ezzel pedig jobban irányíthatja a képmegosztó alkalmazás működését. A kényes tartalom meghatározás egyébként többek között az erőszak ábrázolására és a szexuális tartalmú posztokra, meztelenkedésre vonatkozik.

A kapcsolót alapértelmezés szerint a Korlátozásra állították, ami azt jelenti, hogy néhány nem kívánt fotót és videót, még láthatunk. A beállítást meghagyhatjuk így, vagy engedélyezhetjük, esetleg jelentősen meg is szűrhetjük ezeket. Az opciót a profilról, a Beállítások - Fiók - Kényes tartalom szabályozása menüpontokon keresztül érhetjük el.

Instagram alkalmazás mobilon megnyitva kávézóban

Van, akit itthon oltottak be nem hivatalosan, de olyan páciens is akadt, aki külföldre utazott, hogy megkaphassa a vakcinát.

Fotó: 123rf; leadfotó: Pexels

Oldalak