Akárcsak a főnixmadár: bátor nők, akik újjáteremtették önmagukat

Egy veleszületett hallássérült, egy mellrákból gyógyult és egy kerekesszékes maratonfutó nő – de mi a közös bennük? Az, hogy mindhárman nagyon mélyen voltak, mégis hittek az újrakezdésben, és Főnix-madár módjára újjászülettek egy krízisből. (x)

Bátorítanak

Szeretnének erőt adni mindazoknak, akik még nem értek ennek a hosszú útnak a végére, és bátorításra van szükségük. Ennek érdekében a Richter Főnix Közösség új tagjaiként a nyilvánosság előtt is vállalják történetüket. A három Főnix személyes életútjáról készült kisfilmek a Richter a Nőkért Facebook oldalán érhetőek el.

Teremtsd újjá önmagad! – biztat a Richter Gedeon Nyrt. által 2018-ban közösségépítő szándékkal életre hívott program, a Richter Főnix Közösség mottója. Ennek szellemiségében az immár harmadik évaddal jelentkező program keretében továbbra is olyan bátor nők mesélnek küzdelmeikről, akik bár nagyon mélyen voltak, mégis hittek az újrakezdésben, és talpra álltak. Történetüket most nyíltan és őszintén vállalják, hogy példájukkal másokat is motiváljanak és bátorítsanak a továbblépésre. Szekeres Pál, olimpiai bronzérmes és paralimpiai bajnok vívó védnökként harmadik éve támogatja a Richter Főnix Közösséget. Jakupcsek Gabriella pedig alkotóként ezúttal is jelentős szerepet vállalt a megvalósításban.

Inspiráló történetek

"Mélyen legbelül van egy nagyon jól becsomagolt túlélőcsomag, amit mindenki ki tud bontani. Vész esetén ez a fajta erőtartalék mindenkiben benne van." - vallja Szekeres Pál olimpiai bronzérmes és paralimpiai bajnok vívó, aki Védnökként harmadik éve támogatja a Richter Főnix Közösséget.

2020-ban önmagunk elfogadásáról, az önmagunkkal való törődés fontosságáról és az önmegvalósításról szólnak azok a történetek, melyek a Richter a Nőkért Facebook oldalon láthatók. Itt az idei Főnixek bemutatkozásain túl a korábbi évek inspiráló élettörténetei is visszakereshetőek. Az idei év újdonsága, hogy a három Főnix kisfilmjén túl öt további bátor nő írásos történetéből is erőt meríthetünk, hiszen ők is megosztják személyes tapasztalataikat, hogy sorstársaiknak utat mutassanak. Most ismerjétek meg az idei évad első Főnixét!

Richter Főnix Közösség 2020 – Réder Tímea

„Szeretném a sorstársaimnak megmutatni, hogy nem szabad feladni. Ha már nekem nem adatott meg, hogy minden akadályok nélkül menjen, akkor legalább az utánam lévő generációnak tudjak segíteni azáltal, hogy már van egy kitaposott út, van hova fordulni.” – összegzi hitvallását Réder Tímea, a 2020-as évad egyik Főnixe, aki hallássérültként küzd az elfogadásért.

Timi gyermekkorát végig kísérte a megbélyegzettség, kirekesztettség és a közöny fájdalmas légköre. Miután sikerült elfogadnia saját magát, új cél fogalmazódott meg benne: sorstársainak szeretné megmutatni, hogy nem szabad feladni. Elvégezte a jelnyelvi tolmácsképzőt, egy hallássérülteket segítő mentorprogramot, és utolsó éves audiológus-hallásakusztikus hallgató. Jelenlegi munkahelyén, egy hallásdiagnosztikai központban gyógypedagógiai asszisztensként játékokkal segíti a mentálisan sérült gyermekek vizsgálatát. "Én azt szeretném ezzel a filmmel elérni, hogy ha egy most fogyatékkal születendő gyermeknek már könnyebb lesz, akkor megérte a munkám." – foglalja össze motivációját Timi.

"Timitől sokat tanulhatunk arról, hogy nem számít, hogy kik vagyunk, vagy milyen sorssal érkeztünk a földre, a jövőnk a mi kezünkben van." – véli Takács Katalin, gyermek audiológus, Tímea kollégája. A Tímea történetét feldolgozó videó és további vele készült riportfilmek a Richter a Nőkért Facebook oldalon érhetőek el.

"Bízunk benne, hogy ezzel a kezdeményezésünkkel olyan motiváló élettörténeteket mutatunk be, amelyekből mindenki tanulhat és bátorítást kaphat küzdelmeihez, és az újrakezdéshez." - vallja Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. PR és kormányzati kapcsolatok vezetője. A történetekről és a szereplőkről folyamatosan frissülő információk találhatók a Richter a Nőkért Facebook oldalon vagy a program hivatalos oldalán.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!