Így maradhatunk fittek ősszel is - 5 hasznos tanács Balogh Rita fitnesz edzőtől

A nyár után már nehezen kezdünk neki a sportolásnak? Nem is csoda, hiszen minél hamarabb sötétedik vagy hidegebbek lesznek a napok, annál kevésbé szeretünk kimozdulni otthonról. Nehezen vesszük rá magunkat arra, hogy egy jót eddzünk, vagy a friss levegőn sportoljunk. Ráadásul a borongósabb napokon hajlamosabbak vagyunk többet enni, így a kellemes, melegebb hónapokhoz képest több zsírt raktározunk el, és kevesebb friss gyümölcsöt és zöldséget fogyasztunk. Jó hír: az őszi csapdák elkerülhetők! Balogh Rita fitnesz edző hasznos tanácsaival ugyanolyan fittek lehetünk ősszel és télen is, mint a napsütéses, nyári, meleg napokon.

Fontos a mértékletesség

Ha hosszabb időszakot kihagytunk a sportban, ne akarjuk rögtön onnan folytatni, ahol abbahagytuk! Az újrakezdésnél a legfontosabb, hogy reális célokat tűzzünk ki magunknak, és vegyük figyelembe, hogy a kondíciónk még nem a régi.

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
Ha rögtön túl magasra tesszük a lécet, kudarcot vallhatunk, ezért érdemes csak heti kettő, maximum három, 30-60 perces edzéssel visszarázódni. Utána fokozatosan növelhetjük ezt az időt másfél órára heti három alkalommal, ezután pedig jöhet a heti többszöri edzés is.

Gyógyír a rosszkedvre

A mozgás gyógyír az őszi hónapok okozta általános rosszkedvre. A sport a lelkünkre és a testünkre is jó hatással van, segít leküzdeni a kedvetlenséget is. Ráadásul a mozgásnak köszönhető felfokozott anyagcsere és alakunk kedvező változása is magabiztosabbá, így boldogabbá tesz.

Ha tehetjük, ne egyedül sétáljunk, fussunk, kerékpározzunk, súlyzózzunk: még több jó élményt szerezhetünk, ha a barátokat és barátnőket is bevonjuk.

Most pedig következzen néhány hasznos tipp a szakértőtől.

1. Rostok

Ügyeljünk a magas rostbevitelre! A rostok fogyasztása kiegyensúlyozottá teszi az anyagcserét, és jótékonyan hat az immunrendszerre. Fogyasszunk teljes kiőrlésű kenyeret, péksüteményt, vagy teljes értékű gabona hozzáadásával készült gabonapelyhet és –szeleteket.

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!