Amikor az életed a tét - Így élj túl egy bankrablást

A netbank csodás találmánya óta még kisebb a valószínűsége, hogy valaha bankrablás tanúja lennél, de ha mégis, segítünk felkészülni rá. Pár egyszerű tipp betartásával maximalizálhatod a túlélés esélyét.

Sosem lehet tudni

Elég valószínűtlen, hogy valaha is bankrablás részesei legyünk, így nem is gondolkodunk ezen a témán túl sokat, kivéve, ha éppen olyan akciófilmet nézünk, amiben ez történik. Bár ilyenkor minden egyértelműnek tűnhet, azért élesben már más a helyzet. Minden eshetőségre szeretünk felkészülni, így összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat, amiknek a segítségével bármilyen hasonló helyzetből jól jöhetünk ki.

Bankár kinyitja a széfet bankrablás során

Csak semmi hirtelen mozdulat

A tévéképernyőn jól nézhet ki, élőben viszont érdemes kerülni mindenféle konfrontációt. Azok az emberek, akik próbálják leküzdeni a rablókat, általában rosszul végzik, hiszen a bűnözők csak még erőszakosabbak lesznek és akár más ártatlan jelenlévőkben is kárt tehetnek. Szóval ne játsszuk a Bruce Willist – simán lehet náluk fegyver, akkor is, ha elsőre nem látjuk. Egy ilyen feszült légkörben minden hirtelen mozdulatot támadásnak tekinthetnek – ezért érdemes mindig előre szólni a rablóknak, hogy mit fogunk tenni – például, ha tüsszentenünk, köhögnünk kell. Lényeg, hogy ne érje őket váratlan meglepetés.

Lapozz, a cikk következő oldalon folytatódik!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2