Ide vidd sportolni a gyerekeket

A gyereksport fontosságára nem lehet elégszer felhívni a szülők figyelmét. Csakhogy a sportválasztás olykor saját magunk számára is nagy feladat, nemhogy a gyerekeknek ideális mozgásformát találni… Összeállításunkban bemutatunk néhány sportágat és hozzá tartozó egyesületet, ahová bátran elviheted a lurkókat egy hozzájuk illő edzésre.

Labdajátékok

Rögbi – rogbiiskolak.hu

Az egyik legerősebb csapatjáték, a labdát csak hátrafelé szabad passzolni. Sok iskolában leginkább pedagógiai céllal játszatják a gyerekekkel. A Rögbi iskolák honlapján megtalálod, mely városokban tartanak gyerekedzéseket mini (6-12 évesig), kadét (12-13 és 13-14 éves közötti) és junior (14-15 és 16-19 éves közötti) kategóriákban.

Ping Pong, Budapest – budaipingpong.hu

Egyénre szabott foglalkozások 7-18 éves korúaknak. Az edzések általában 90 percesek, persze figyelembe veszik a gyerekek érettségi állapotát, s főként ehhez igazítják az edzésidőt. Különböző nyári táborokat is szerveznek, ez akár egy ismerkedési időszaknak is tökéletes lehetőség.

Egri Kék Oroszlánok Kosársuli - egrikok.hu

Mini, gyerek, serdülő és kadett és junior korosztályban is tartanak edzéseket. Mini Kupát szerveznek, melyen a gyerekek egyszerűsített szabályokkal játsszák a kosárlabdát, amit a trükkök, zsákolások látványos és izgalmas csapatsporttá tesznek.

Loki Focisuli, Debrecen - lokifocisuli.hu

A fiúk körében az egyik legközkedveltebb sport a foci. Itt óvodás kortól 12 éves korig nevelnek tehetséges futball palántákat, minden évfolyamnak külön edzője van.

Kölyökkézi Klub, Hódmezővásárhely – worldhandball.com/kolyokkezi

Az úgynevezett szivacskézilabdát általában gyerekek játsszák, könnyebb labdával, kisebb játékterületen. A labda könnyebben fogható, így alkalmas a technikai elemek elsajátítására, s a játék egyben remek lehetőség a sportág alapos megismerésére is.

Központi Röplabda Akadémia - kra.hu

Nagyszerű, szakavatott edzők segítik a gyerekek fejlődését a Központi Röplabda Akadémián, miközben akár te is csatlakozhatsz a MAMI-TEAM csapatának edzéseihez. Különleges alkalmakkor anya-gyerek meccset is rendeznek. Igazi, családias hangulatban űzhetitek gyermekeddel ugyanazon sportágat.

Aerobik, fitness, torna

Aerobik Budo Klub, Makó - makobudoklub.com/aerobik/edzesek

A térség egyik legkedveltebb gyereksport választása a makói aerobikedzés. Ez a versenysport kiválóan fejleszti a ritmusérzéket, javítja a testtartást, segíti a sportos testalkat elérését. A gyakorlatokat zenére végzik a gyerekek, egy szuper közösségben mozognak, fellépéseken, sőt a későbbiekben versenyeken is részt vehetnek.

Marcipán Fitness SE, Budapest és környéke – gyerekfitness.hu

A fitness sportág, akárcsak az aerobik egyre népszerűbb mozgásfajta a gyerekek körében. Tulajdonképpen nem más, mint akrobatikus-, és show elemek, tánc ötvözete, s hajlékonyságot demonstráló gyakorlatok zenére kivitelezve.

Showtime Fitness és Tánc Stúdió – showtimefitness.hu

A stúdió ovis tornáján a gyerekek játékos, zenés programon vehetnek részt. Játszva sajátítják el a fitness és tánc alapjait. Fontos, hogy csak 5 éves kort betöltött kislányokat tudnak felvenni a csoportba.

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!