Egyszerűbb, mint gondolnád! Így kerülheted el a sorbanállást a postán

Mostanában egy csomó olyan dolgot otthonról kell intéznünk, amihez eddig kimozdultunk, sorban álltunk, időt pazaroltunk. És akkor jön a felismerés: miért nem csináltuk eddig is digitálisan, ha egyszer kényelmesebb a kanapéról elintézni? Például a csekkek befizetését. (x)

Négyből hárman még mindig csekkeznek

Sokan azért fizetik be személyesen a sárga csekkjeiket, mert úgy a kezükben van egy igazolás a befizetésről. Amit aztán lehet éveken keresztül az iratos fiókban tárolni, közvetlenül a jótállási jegyek és az autópályamatricák kifakult bizonylatai mellett. Annak ellenére, hogy a sárga csekk egy eléggé huszadik századi megoldás, a Magyar Posta adatai szerint az emberek több mint kétharmada még rendszeresen sárga csekkezik, miközben csak minden negyedik ember fizeti általában digitális csatornán a fizetni valót.

Hogy értsük, mennyire elterjedt valójában a megoldás, tudnunk kell, hogy négy emberből háromnak van havonta legalább egy feladandó csekkje. Nem számoljuk ki, ez hány perc felesleges sorban állást jelent országosan, inkább mutatunk egy jobb megoldást, hogy te is megspórold a jövőben magadnak ezt az időt.

Lássuk a trükköt!

Töltsd le Android vagy iOS rendszerű mobilodra az iCsekk alkalmazást, regisztrálj, és már fizetheted is az összes sárga és fehér csekked, amin van QR-kód. Ha pedig még mindig ragaszkodnál a jó kis igazolásokhoz, van egy menüpont, ahol visszanézheted a már kifizetett számláidat is. Így a megszokott iratos fiókod is megmarad, még ha virtuálisan is.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!