Meglepő tipp a hosszú élethez: hat évtizede fogyasztja ezt a csodaszert a 107 éves néni

Sokan sok mindent tanácsoltak már azért, hogy minél tovább éljünk, de mind közül ennek a 107 éves ausztrál hölgynek a tanácsa a legmurisabb.

A hosszú élet titka

Ha valaki eléri a százéves kort, akkor már szinte elképzelhetetlen, hogy legalább egyszer ne kapnák meg a kérdést: mi a titka a hosszú életnek? Sokan sokféle választ adtak már erre a kérdésre, a tanácsok széles skálán mozognak: van, aki a mozgásra esküszik, mások a gondolkozásmódban látják a titok nyitját, és vannak, akik valamilyen élelmiszer fogyasztását javasolják.

A Nyugat-Ausztráliában élő 107 éves Bid Grocke is megkapta az egymillió forintos kérdést, azonban az ő válasza olyan meglepő volt, hogy ezzel igencsak kiemelkedik a többi bölcsesség közül. A néni a sörre esküszik, ráadásul nem is akármilyenre, kifejezetten az Emu ausztrál márka Export típusú sörét ajánlja. Ez egy 4,2%-os világos, láger-típusú sör, ami 1954-ben jelent meg a piacon. Majdnem ennyi ideje issza Bid is, aki mintegy negyven évvel idősebb, mint az Emu Export. A LadBible írta meg, hogy az évszázados néni nagyjából hatvan éve ugyanabból a perthi üzletből szerzi be a folyékony kenyerét.

Bid állítja: ennek köszönheti a szépségét és az egészségét. Annak ellenére, hogy már bőven 100 felett van, még mindig egyedül él, és teljesen önállóan képes ellátni magát és közlekedni. Ennek ellenére a lánya szerint nem a sör a felelős azért, hogy ennyi ideje a Földön van az édesanyja. „Mama imádja az életet és nagyon szeret nevetni. Minden szerdán tornára jár, immár 40 éve folyamatosan” – mondta el Jan Robertson.

Ennek ellenére lehet valami Bid teóriájában, ugyanis tudományos bizonyíték is van rá, hogy azok, akik mérsékelten fogyasztanak alkoholt, átlagosan tovább élnek, mint azok, akik egyáltalán nem isznak. Ki tudja, talán majd megtudjuk, kinek volt igaza, amikor mi is 107 évesek leszünk.

Leadfotó: 123rf

Oldalak