Horror filmek apró szörnyetegei – 10 rémálomba illő játékbaba

Összeszedtük a kultuszfilmek leghíresebb és egyben legijesztőbb játékbabáit, amiket bizonyára szívesebben látnál a lángok között, semmint a polcodon. Ennek ellenére nem garantálom, hogy nem fognak bekúszni az álmaidba...

Terror-trilógia (1975)

Ha az ember amúgy is viszolyog a fából készült afrikai szuvenírektől, akkor ez a film csak olaj lesz neki a tűzre: a történet szerint ugyanis a kihegyezett fogú Zuni vadászbábu gyilkolászni kezd, miután eltávolítják róla az arany nyakláncát. Hiába szólnak a főhősnőnek, micsoda veszély leselkedik rá, nem foglalkozik a figyelmeztetésekkel. De lássuk be, ha megfogadta volna a tanácsokat, nem kaptunk volna egy egész estés horror filmet.

A mágus (1978)

Ahol Anthony Hopkins megjelenik, ott tutira vér fog folyni, főleg akkor, ha pont a munkaeszközével, bocsánat, „kollégájával" támad nézeteltérése. Mert ugye egy hasbeszélő bűvész legjobb barátja ki más is lehetne, mint a babája. Van benne egy kis trágárság, kis meztelenség, meg tömény horror, ami megint csak egy beteg és ámokfutó babának köszönhető.

A Babák (1987)

Egy látszólag kedves babagyűjtő-és készítő házaspárnál köt ki egy család. Ha valamilyen különös oknál fogva a gyilkos babák szerelmese lennél, akkor bizonyára odáig leszel ezért a filmért, ahol nem egy, hanem egy hordányi sátáni baba igyekszik mindenkit eltenni láb alól. Ha szívből gyűlölöd az ördögi teremtményeket, akkor ezután a film után holtbiztos, hogy este csak kísérettel jársz majd mosdóba.

Gyerekjáték (1988)

Az egyik leghíresebb és egyben legmegátalkodottabb játékbaba a világon - ő Chucky. Még egy olyan kis kegyetlen dögöt, mint amilyen ő, nemigen találni a világon. Ez a film bizony halhatatlanná tette a nyavalyást, aki szerintem sok felnőtt rémálma a mai napig…

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotók: youtube.com

Oldalak