Hogyan jósolható meg a baba neme?

Fiú vagy lány? Ez az egyik legfőbb kérdés, ami egy gyermeket váró párt foglalkoztat.

Természetesen a mai, modern technológia segítségével akad biztos módja, hogy megállapítsák a születendő gyermek nemét. Az orvos meg tudja mondani, ha a terhesség már a huszadik hetében, vagy annál előre haladottabb állapotában jár.

Persze vannak olyanok is, akik a meglepetést választják, és csak a születés pillanatában szeretnének szembesülni a kis jövevény nemével. Ezt választotta most Victoria Beckham is, aki a napokban jelentette be, hogy férjével David-del a negyedik gyermeküket várják. Három fiú mellé nyilván minden vágya lenne egy kislány, főleg hogy egy olyan nőről van szó, aki ennyire imádja divatot. Kislánya igen szerencsés helyzetben lenne, hiszen megörökölhetné anyukája ruhásszekrényét. Noha Victoria azt nyilatkozta, hogy az orvosától titoktartást kér, nem zárta ki, hogy a kíváncsiság erőt vesz majd rajta, és egy „házi” módszerrel kísérletet tesz a jóslásra.
Számos babona és népi hiedelem kering, amelyeket előszeretettel alkalmaztak az ultrahangos vizsgálatok korszaka előtt.

Az egyik érdekes eljáráshoz egy zsinórra van szükség, és egy gyűrűre, amit erre felhúzunk. A gyűrűt lengessük meg kissé a kismama pocakja előtt. Ha körbe-körbe kezd forogni, akkor a baba kisfiú lesz. Ha ide-oda, akkor kislány.

A has méretéből és formájából is levonhatók különböző következtetések. Ha a gömbölyödő pocak magasabban van, az bizony rózsaszín ruhadarabok vásárlását jelzi, míg ha alacsonyabban, kék babaholmikat kell beszerezni.

Azt is mondják, hogy ha az anyuka a terhesség alatt hátfájásokkal küzd, és a bőre színén változásokat tapasztal, kislánnyal várandós. A még meg nem született gyermek ugyanis ellopja édesanyja szépségének egy részét, amíg a hasában lakik.

Árulkodó jel lehet a baba szívverése is. Ha percenként kevesebb, mint 140-et ver, nagyobb az esély a kisfiú születésére, míg a 140 feletti szám esete kislány születésére enged következtetni.

Hogy mennyire bizonyultak ezek a jóslási módok megbízhatónak, arról nincsenek adatok. De a szülőknek, noha természetesen fontos a kisbaba neme, valószínűleg az elsődleges szempont mégis csak az, hogy egészséges legyen a kicsi.
Ami Victoriát illet, nyáron ígyis-úgyis kiderül az igazság: egy újabb kis jövendő futball sztárral gyarapodik a család, vagy lesz kire hagyni azokat a Louis Vuitton táskákat...
 

Oldalak

Szólj hozzá Te is!