Lifestyle

Óriási barnamedvét kaptak lencsevégre a Bükkben, már hónapok óta portyázhat a magyar hegységben - Fotók

Nagyszerű felvételeket készítettek a Bükkben éldegélő barnamedvéről. A képek azt is megmutatják, hogy a medvénk nem is olyan kicsi. Sőt.

Már hónapok óta itt lehet

A medvéről a Bükki Emlőstani Kutatócsoport Egyesület egyik vadkamerája készített fantasztikus felvételeket a Bükk nyugati pereménél, a lakott településektől messzire. A kamerák felvételeit csak 3-4 hetente nézik meg, ezért a medvéről készült kockákról is csak most szereztek tudomást.

Az egyesület szerint ez a medve minden bizonnyal megegyezik az Egererdő Zrt. által június 23-án megfigyelt medvével, így nagy valószínűséggel az állat már hónapok óta Magyarország tájait szeli. A felvételről és a medve hollétéről az egyesület már értesítette a Bükki Nemzeti Park igazgatóságát is.

Forrás: Tények.hu Fotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Utazás
A most felfedezett minták nagyjából kétszer olyan idősek, mint a korábbi rekordtartó - árulta el a Cambridge-i Egyetem egyik munkatársa.
Fashion&Beauty
A hajápolásra is kiemelt figyelmet kell fordítanunk, ugyanis kárt tehetünk a hajunkban, ha nem foglalkozunk vele. Lefekvés előtt is érdemes néhány dologra odafigyelni.
Utazás
Dr. Kovács Erik éghajlatkutató, klimatológus, a Klímapolitikai Intézet vezető kutatója friss elemzésében arra a kérdésre keresi a választ, hogy van-e esély Magyarországon fehér karácsonyra 2022-ben.