A hálanapló jótékony hatásai - Csak napi 10 perc, mégis megváltoztatja az életünket

Élvezzük az élet apró örömeit – halljuk sokszor a mondást. Sajnos a hétköznapok rohanó világában sokan elfelejtkezünk értékelni ezeket a dolgokat, vagy észre sem vesszük őket. Ez rosszkedvhez, vagy pesszimizmushoz is vezethet, azonban akár már egy aprósággal is sokat segíthetünk ezen.

Kezdjünk el hálanaplót vezetni

Hogyan fogjunk hozzá? Nyissunk egy füzetet, vagy vegyünk egy határidőnaplót. A lényeg, hogy olyat válasszunk, amibe szívesen írunk nap, mint nap. Lehet egy kis füzet is, melyet magunkkal hordhatunk. A hálanapló írása nem igényel sok időt tőlünk, elég 5 percet rászánnunk reggel és este.

Nap elején írjuk le, miért vagyunk hálásak az életünkben, este pedig soroljunk fel minden apróságot, ami aznap mosolyt csalt az arcunkra. Igyekezzünk legalább 5 dolgot felsorolni. Nem kell nagy dolgokra gondolnunk, azonban legyünk konkrétak. Hálát adhatunk azért, mert aznap sütött a nap, vagy azért is, mert kávézhattunk egy barátnőkkel. Térjünk ki az életünk minden területére. Köszönjük meg azt, hogy van munkánk, hogy jól érezzük magunkat a kollégáinkkal, vagy azt, hogy ki tudjuk fizetni a számláinkat.

Klikk tovább a folytatásért!

Fotó: kraftyowl.com

Oldalak

  • 1
  • 2