Hagymapucolás könnyek nélkül? Végre egy trükk, ami tényleg működik

Mindenki ismeri azt a pillanatot, amikor a konyhában előkerül a hagyma, és azonnal megjelennek a könnyek. De van egy módszer, ami állítólag tényleg beválik.
A mindennapok bosszantó konyhai kihívása
Kevés olyan alapanyag van a konyhában, amely ennyire megosztaná az embereket, mint a hagyma. Az íze nélkülözhetetlen, hiszen alapját képezi a legtöbb levesnek, főzeléknek, ragunak vagy épp pörköltnek, mégis mindenki tart egy kicsit tőle. Nem magától a zöldségtől, hanem a könnyeztető hatásától. A hagymapucolás sokaknál egyenlő azzal, hogy percekig könnyezve próbálják aprítani a darabokat, miközben a késeik is veszélyesen csúszkálnak a nedves deszkán. Az évek során rengeteg házi praktika született arra, hogyan lehetne megszelídíteni a hagymát: hűtőben való pihentetés, víz alatti szeletelés, gyertyagyújtás, vagy éppen speciális szemüvegek bevetése. A legtöbb azonban inkább vicces, mint hatékony. Nem csoda, hogy amikor előkerült egy tudományosan is magyarázható trükk, azonnal felkapták rá a fejüket a konyhában gyakran forgolódók.
De vajon mi ez a módszer, amely tényleg képes véget vetni a könnyeknek? A galériában lépésről lépésre bemutatjuk, miért működik és hogyan tudod te is kipróbálni otthon.
Leadfotó: 123RF































