Filmsztárokkal bulizhatsz mától a Balatonnál

Az idén 120. születésnapját ünneplő magyar filmgyártás eddigi talán legnehezebb időszakán van túl. A szakma mától új, ingyenesen látogatható fesztivállal ünnepel a Balaton partján, ahova mindenkit szeretettel várnak – mutatjuk, mely sztárokkal bulizhatsz együtt az elkövetkező pár napban.

A nyár legmelegebb napjaiban a legjobb, amit tehetünk, hogy fogjuk magunkat és leruccanunk a Balatonhoz. Mától különösen érdemes Balatonfüredre, Balatonalmádiba, esetleg Veszprémbe utaznunk, hiszen új, mindenki számára ingyenesen látogatható fesztivállal ünnepel a hazai filmszakma. Az új Magyar Mozgókép Fesztiválon kedvenc filmsztárjaiddal is összefuthatsz.

A magyar film új ünnepe

A Nemzeti Filmintézet és a Veszprém-Balaton 2023 – Európa Kulturális Fővárosa program szervezői idén újragondolták a magyar film ünnepét: a korábbi Magyar Filmszemle, a Magyar Filmhét, a Magyar Mozgókép Szemle, illetve a tavalyi Veszprém-Balaton Filmpiknik ötvözésével megszületett az új Magyar Mozgókép Fesztivál, amely egy filmezéssel egybekötött, gondtalan nyári bulit ígér a résztvevők számára.

Június 23-26. között bőven lesz lehetőséged bepótolni az elmúlt hónapokban kimaradt mozizást – a fesztiválon közel 90 filmet fognak levetíteni. Ezek között lesznek premier előtti vetítések, de korábbi alkotásokkal, felújított kópiával is készültek a szervezők.

Oldalak