Dinók a Jurassic Parkban és még 5 filmjelenet, ami nem számítógépes animáció

Meg fogsz lepődni.

(Majdnem) CGI-mentes övezet

A CGI, teljes nevén Computer-Generated Imagery, magyarul „számítógépen létrehozott kép”, a film és egyéb vizuális média készítése során alkalmazott számítógépes grafika elterjedt elnevezése, amely általában 3D-s számítógépes grafikát takar. Bár egy-egy elképesztő jelenet forgatásakor elengedhetetlen a használata, vanank üdítő kivételek is: mutatjuk azokat a filmrészleteket, amelyeknél bár úgy tűnik, vagy egyáltalán nem, vagy csak kevés CGI-t alkalmaztak.

1. Tom Cruise és a Burj Khalifa

A 2011-es Mission Impossible - Fantom protokoll című filmben van egy jelenet, amiben Tom Cruise a dubaji Burj Khalifán mászik. Egészen hihetetlen, de a látvány nem számítógépes ügyeskedés, az 55 éves színész tényleg bevállalta a durva feladatot. Csak úgy mondjuk, hogy a felhőkarcoló 828 m magas...

2. Tobey Maguire tálcatrükkje

Emlékeztek még a 2002-es Pókember című filmre, amelybe még a 42 éves Tobey Maguire alakította a maszkos hálószövőt? Mi imádtuk, főleg azt a részt, amikor Peter Parker úgy kapja el szerelmét, Mary Jane-t, hogy közben fél kézzel egyetlen tálcára gyűjti be az arról lerepült ételeket, italokat. A készítők CGI helyett úgy vették fel a jelenetet, hogy ragasztóval rögzítették a tálcára a tárgyakat. Tobey-nak egyébként csak 156. próbálkozásra sikerült tökéletesen elvégeznie a munkát.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Videók: youtube.com

Oldalak

Címkék:

Szólj hozzá Te is!