Lifestyle

A tengerparton sétált, véletlenül egy 214 éves állatra bukkant a férfi: a ritka élőlény már Napóleon korában is létezett

Az állat 1809 óta élhet a Földön, vagyis már Napóleon korában is létezett. A floridai férfi teljesen véletlenül bukkant rá, amikor a tengerparton időzött családja társaságában.

Levest akart főzni belőle, míg meg nem látta, milyen példányra is akadt rá

Néha egy teljesen átlagosnak induló, frissítő tengerparti séta is egészen hajmeresztő fordulatot vehet: egy floridai férfi a minap a családja társaságában szemlélte a partot verdeső hullámokat, amikor teljesen véletlenül felfedezett egy 214 éves állatot - adta hírül a CBS News. A kagyló szokatlanul méretes volt, és már 1809-ben, azaz Napóleon korában is létezhetett.

A Gulf Specimen Marine Lab kutatóintézet meghatározása szerint a szóban forgó kagylófajhoz, a sellőkagylókhoz tartozó egyedek esetében az sem ritka, hogy 7,11-10,9 centiméteresre nőnek meg, a floridai család által felfedezett példány viszont még ennél is nagyobbnak bizonyult 15,2 centiméteres hosszúságával és 1,1 kilogrammos súlyával.

A kagylókon körkörös növekedési gyűrűk láthatóak, ezek alapján lehet következtetni az adott példány korára. Az állat megtalálója, Blaine Parker 214 gyűrűt számolt össze. A helyiek egyébként szívesen fogyasztják a sellőkagylókat, s eredetileg Parker is azt tervezte, hogy majd levest főz az állatból, de mivel különleges példánynak ítélte, inkább átadta a Gulf Specimen Marine Lab munkatársainak, akik később szabadon engedték.

Fotó: 123rf

Egy telefonszámot talált a tengerből kifogott palackban az apa, amikor felhívta, nem hitt a fülének

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
A walesi hercegnét lassan többen szeretik, mint a brit királyi család összes többi tagja együttvéve, ez a nem épp elhanyagolható körülmény pedig egyre több fejfájást okoz az uralkodói párnak. Most...
Fashion&Beauty
A fesztiválon nem csupán a nemzetközi filmvilág krémje, de a 36 éves magyar színésznő, Trokán Nóra is tiszteletét tette.
Sztárok
Rónai Egos Húzós c. podcastjének pénteki adásában Oroszlán Szonja volt a műsorvezető beszélgetőpartnere, aki most korábban nem hallott magánéleti részletekbe avatta be a nagyérdeműt.