Fel a fejjel, te hülye! - Itthon is látható lesz a Monty Python vígoratórium

A Brian élete című ikonius film alapján készült Nem a Messiás vígoratórium, hamarosan itthon is látható lesz, méghozzá az Arénában, május 31-én. Eric Idle és John Du Prez művét, 100 tagú kórus valamint a Dohnányi Zenekar kíséretében, Janza Kata, Homonnay Zsolt, Hajdu Steve, Galla Miklós, Heiter Melinda, Pintér Dömötör és Eric Idle szereplésével mutatják be.

Hatalmas tévedés?

Betlehemben - Jézus születésekor - egy másik csecsemő is világra jön a jászolhoz közeli tehénistállóban. Az éppen megérkező napkeleti bölcsek először tévedésből ennek az újszülöttnek hódolnak, ám hamar belátják tévedésüket. A felcseperedő gyermek élete ettől fogva egyetlen hatalmas tévedés…

A történetet szinte mindenki ismeri: ez a Monty Python csoport talán legnépszerűbb, alkotói munkájuk csúcsán készült filmje, a Brian élete. 1979-ben, a film alapján, a klasszikus poénokat és slágereit is felsorakoztatva született meg, a Nem a Messiás (Csak egy nagyon haszontalan fiú) című vígoratórium.

Sztárparádé

A budapesti előadáson ismert magyar énekesek, magyar nyelven adják majd elő a vígoratóriumot. A főbb szerepekben Heiter Melinda, Janza Kata, Homonnay Zsolt, Hajdu Steve és Pintér Dömötör szerepel, de természetesen nem maradhat ki a Monty Python szellemiségének legnagyobb hazai követője, Galla Miklós sem. A vígoratórium kíséretét 100 fős kórus és a 80 fős Budafoki Dohnányi Zenekar adja, Hollerung Gábor vezénylésével.

Fotó: YouTube

Oldalak

  • 1
  • 2
Címkék:

Szólj hozzá Te is!