Lifestyle

Meg tudod fejteni az egyenletet öt perc alatt? 150-es IQ alatt mindenki elbukik ezen a teszten

Mutasd meg mindenkinek, hogy intelligenciád messze földön párját ritkítja.

Egy kis matek még senkinem sem ártott meg

Megszokhattad már, hogy a hagyományos képrejtvények mellett olykor-olykor olyan logikai feladványokkal is előrukkolunk, melyek kifejezetten a matematikatudásodat tesztelik. Ezek az alkalmak mindenkit nehéz helyzetbe hozhatnak, aki nem áll épp matekérettségi előtt. Az emberek kilencvenöt százaléka ugyanis a gimis évek elmúltával igyekszik emlékezete éjsötét pincéjébe száműzni az egész tantárgyat. Ha hosszú évekkel később arról faggatják az embert, hogy pontosan mire is emlékszik matektanulmányaiból, a szorzótáblán kívül a legtöbben a másodfokú egyenletek megoldóképletét említik (esetleg a Pitagorasz-tételt).

Éppen azért hasznosak ezek a képrejtvények, mert feltámasztják a bennünk élő matekzsenit. Igaz, sokakban ez a lángelme lehetetlenül apróra zsugorodott - sőt, talán vannak olyanok is, akikben sosem létezett -, mégis érdemes felfrissítenünk elhasználódott matektudásunkat. Ezúttal egy egyenletet kell majd megoldanod - a teljes ábrát ide kattintva érheted el -, melyben az egyes értékeket különböző növények reprezentálják. Ebben az esetben nem tudunk - na jó, nem is akarunk - segítséget adni, most tényleg csak a logikádra hagyatkozhatsz. Meg tudod oldani a feladatot öt perc alatt?

Ha sikerült, lapozz, azonnal jön a helyes megfejtés!

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
10 meglepő NASA találmányt mutatunk, ami mára a mindennapi életünk részévé vált.
Lifestyle
Önkielégítés megvonás két éven keresztül? Nos, nem pont erre az eredményre számítanánk.
Egészség
Talán te sem gondoltad volna, de a növényi alapú tejalternatívák közül a mandulatej mögött bizony a zabtej a legnépszerűbb választás, amely az elmúlt időszakban igencsak éles vitákat váltott ki,...