Tudtad? Ezzel az egyszerű praktikával akár 12 hónapig is friss maradhat a magyarok kedvenc gyümölcse

A magyarok többsége imádja az epret, ám sajnos hajlamosan vagyunk kétségbeesni, ha azt tapasztaljuk, hogy a népszerű gyümölcs rohamos tempóban veszít a frissességéből. Pedig szerencsére erre a problémára is van megoldás.
Próbáld ki ezt a praktikát, és akár egy évig friss maradhat az epred
Az epret - átlagon felüli földrajzi alkalmazkodóképessége és elterjedése miatt - szinte a világ összes országában termesztik, nem csoda hát, ha hazánkban is kirobbanó népszerűségnek örvend. Az epervásárlás "rituáléja" az elmúlt évek során sajnos jóval bonyolultabbá vált, mint korábban: ma már egyáltalán nem mindegy, hol és milyen forrásból szerezzük be az ínycsiklandó idénygyümölcsöt, melynek ára az utóbbi időben szinte már csillagászati magasságokba szökött. De ha sikerül is kiválasztanunk a tökéletes epret, még akkor is meg kell birkóznunk a romlandóság bosszantó problémájával.
Bizonyára te is tapasztaltad már, hogy miután hazavittél egy doboznyi gusztusos epret, a gyümölcs rövid időn belül veszíteni kezdett frissességéből: puhábbá, pépesebbé vált, ami persze azonnal elkedvetleníti a vásárlók többségét.
Pedig ebben az esetben sem kell kétségbeesni: ha nem akarod egyszerre megenni az összes, frissen vásárolt epret, akkro nyugodtan kipróbálhatod azt az egyszerű, hétköznapi, sokak számára mégis ismeretlen módszert, melynek örvén a gyümölcs akár 12 hónapig megőrizheti frissességét - ajánlja az Express cikke.
A konkrét részletek is érdekelnek? Akkor ne habozz, hanem lapozz: a cikk a galériában folytatódik!

































